Business & Finance Δευτέρα 20/03/2023, 14:13
BUSINESS & FINANCE

Στη Flagstar Bank μεταβιβάζονται assets της Signature Bank

Tο μεγαλύτερο μέρος του ενεργητικού της Signature Bank εξαγοράστηκε από θυγατρική της New York Community Bancorp, Flagstar Bank

Στη Flagstar Bank μεταβιβάζονται assets της Signature Bank

Μια εβδομάδα μετά την κατάρρευση της Signature Bank, η αρμόδια αρχή της Fed, η Ομοσπονδιακή Εταιρεία Ασφάλισης Καταθέσεων (FDIC), ανακοίνωσε ότι το μεγαλύτερο μέρος του ενεργητικού της εξαγοράστηκε από θυγατρική της New York Community Bancorp, Flagstar Bank.

Συγκεκριμένα, η Flagstar Bank συμφώνησε να αγοράσει 38,4 δισ. δολάρια ενεργητικού, τα οποία περιλαμβάνουν 25 δισ. δολάρια σε μετρητά και περίπου 13 δισ. δολάρια σε δάνεια, από την Federal Deposit Insurance. Ανέλαβε, επίσης, υποχρεώσεις ύψους περίπου 36 δισ. δολαρίων, συμπεριλαμβανομένων 34 δισ. δολαρίων σε καταθέσεις.

Τη Δευτέρα, τα 40 υποκαταστήματα της Signature Bank θα ξεκινήσουν να λειτουργούν υπό την επωνυμία της Flagstar. 

Υπενθυμίζεται η Signature Bank, με έδρα τη Νέα Υόρκη, έκλεισε την περασμένη εβδομάδα από τις ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ, μετά την κατάρρευση της Silicon Valley Bank και της Silvergate Bank.

Στο τέλος του περασμένου έτους, η Signature είχε πάνω από 110 δισ. assets, περιλαμβανομένων 88,6 δισ. καταθέσεων.

Στη μεταβίβαση δεν περιλαμβάνοντα τα 60 δισ., τα οποία θα παραμείνουν τη διαχείριση του FDIC. Επίσης, δεν περιλαμβάνει καταθέσεις 4 δισεκατομμυρίων δολαρίων από την επιχείρηση ψηφιακών τραπεζών της Signature.  

Η FDIC δήλωσε την Κυριακή ότι αναμένει να πουλήσει αυτά τα περιουσιακά στοιχεία με την πάροδο του χρόνου και το συνολικό κόστος για την κυβέρνηση να ανέλθει περίπου στα 2,5 δισ. δολάρια.

moneyreview.gr με πληροφορίες από MarketWatch

Διαβάστε επίσης:

Silicon Valley Bank: Ο Κρις Βαν Χόλεν ζητεί να αναμειχθούν στις έρευνες το FBΙ και το υπ. Δικαιοσύνης

Η τραπεζική κρίση εκ των έσω: Πώς την έζησε ο διασημότερος trader του κόσμου

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News