Business & Finance Τρίτη 14/03/2023, 21:16
BUSINESS & FINANCE

Private equity κολοσσοί, συμπεριλαμβανομένων των Apollo, Blackstone, εξετάζουν το χαρτοφυλάκιο της SVB

Private equity κολοσσοί, συμπεριλαμβανομένων των Apollo, Blackstone, εξετάζουν το χαρτοφυλάκιο της SVB

Η Apollo Global Management Inc, η Blackstone Inc και η KKR & Co Inc έχουν εκφράσει ενδιαφέρον για το χαρτοφυλάκιο δανείων που κατέχει η Silicon Valley Bank (SVB), ανέφερε την Τρίτη το Bloomberg News, επικαλούμενο άτομα που γνωρίζουν το θέμα.

Το χαρτοφυλάκιο δανείων θεωρείται ελκυστική αγορά και δεν αποτέλεσε παράγοντα που συνέβαλε στο bank run που προκάλεσε την πτώση της SVB, αναφέρει το δημοσίευμα.

Οι κολοσσοί εξαγοράς Ares Management και Carlyle Group αναζητούν επίσης να αγοράσουν το χαρτοφυλάκιο δανείων, ανέφεραν οι Financial Times, επικαλούμενοι άτομα που γνωρίζουν το θέμα.

Η αύξηση του ενδιαφέροντος για το χαρτοφυλάκιο ακολουθεί την αποτυχία του πιστωτικού ομίλου την περασμένη εβδομάδα να αντλήσει κεφάλαια για να καλύψει μια τρύπα 1,8 δισ. δολαρίων μετά την πώληση χαρτοφυλακίου τίτλων ύψους 21 δισ. δολαρίων με ζημία.

Η αποτυχία οδήγησε σε εκροές καταθέσεων ύψους 42 δισ. δολαρίων μέσα σε μία ημέρα και κλιμάκωσε τις ανησυχίες για μετάδοση σε όλες τις χρηματοπιστωτικές αγορές, με τις ρυθμιστικές αρχές της Καλιφόρνιας να κλείνουν αργότερα την SVB – θυγατρική της υπό κατάρρευση SVB Financial Services Group.

Τη Δευτέρα, η SVB δήλωσε ότι σχεδιάζει να διερευνήσει στρατηγικές εναλλακτικές λύσεις για τις δραστηριότητές της, συμπεριλαμβανομένων αυτών των SVB Capital και SVB Securities.

Η τράπεζα προσέλαβε τον βετεράνο της αναδιάρθρωσης William Kosturos, ο οποίος ήταν προηγουμένως επικεφαλής της αναδιάρθρωσης της Washington Mutual, που κατέρρευσε κατά τη διάρκεια της παγκόσμιας χρηματοπιστωτικής κρίσης το 2008 στη μεγαλύτερη τραπεζική χρεοκοπία στην ιστορία των ΗΠΑ.

Η Apollo, η KKR και η Ares αρνήθηκαν να σχολιάσουν. Η Blackstone, η SVB και η Carlyle δεν ανταποκρίθηκαν αμέσως στα αιτήματα του Reuters για σχολιασμό.

Moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Τιμ Μαγιόπουλος: Αυτός είναι ο νέος CEO της Silicon Valley Bank

ING για SVB: Ομοιότητες και διαφορές με την χρηματοοικονομική κρίση του 2008

Η SVB Securities συνεχίζει τις ανεξάρτητες δραστηριότητές της – Δεν επηρεάζεται από την κατάσταση στην SVB

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News