Business & Finance Παρασκευή 17/03/2023, 09:19
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

First Republic Bank: «Σωσίβιο» 30 δισ. δολαρίων από τις μεγάλες τράπεζες

First Republic Bank: «Σωσίβιο» 30 δισ. δολαρίων από τις μεγάλες τράπεζες

Ένα βήμα για να ανακόψουν την τραπεζική κρίση κάνουν τα μεγάλα ονόματα του  αμερικανικού κλάδου, μέσω της συμφωνίας να διασώσουν την First Republic Bank, μια μεσαίου μεγέθους τράπεζας που είδε τη μετοχή της να καταρρέει και τους καταθέτες να την εγκαταλείπουν.

Bank of America, Goldman Sachs, JP Morgan και άλλες τράπεζες θα καταθέσουν 30 δισ. δολάρια στην First Republic, η οποία κινδύνευε να γίνει το επόμενο θύμα της κρίσης, μετά την Silicon Valley Bank (SVB) και την Signature Bank.

«Οι πράξεις των μεγαλύτερων τραπεζών της Αμερικής αντανακλούν την εμπιστοσύνη τους στο τραπεζικό σύστημα της χώρας. Μαζί, χρησιμοποιούμε την χρηματοοικονομική ισχύ και τη ρευστότητά μας στο μεγαλύτερο σύστημα, όπου χρειάζεται», ανέφερε η ανακοίνωση των τραπεζών.

Η τιμή μετοχής της First Republic παρουσίασε έντονη διακύμανση χθες, καθώς στην αρχή της συνεδρίασης βούλιαξε 36%, για να ενισχυθεί εν συνεχεία 28% και να μαζέψει τα κέρδη του στο 12%, εν μέσω μεγάλης μεταβλητότητας.

Η τράπεζα εξετάζει διάφορες στρατηγικές επιλογές για το μέλλον της, μεταξύ των οποίων και «πυροσβεστική» πώληση, ανέφερε χθες το Bloomberg.

Η First Republic, η οποία ειδικεύεται στην ιδιωτική τραπεζική και έχει δημιουργήσει ένα δίκτυο franchise στον χώρο διαχείρισης πλούτου με ενεργητικό αξίας 271 δισ. δολαρίων, έκανε μία προσπάθεια να διαφοροποιηθεί από την SVB Financial, τον μητρικό όμιλος της SVB. Σε αντίθεση με την τελευταία, η οποία έχει ανάμεσα στους μεγαλύτερους πελάτες της startups και εταιρείες επιχειρηματικού κεφαλαίου, η First Republic ανακοίνωσε ότι κανένας κλάδος δεν εκπροσωπεί περισσότερο από το 9% του συνόλου των καταθέσεων επιχειρήσεων.

Η First Republic συνεργάζεται με τη JPMorgan στην προσπάθειά της να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις. Την Κυριακή, όταν η Signature Bank τέθηκε υπό τη διαχείριση των ρυθμιστικών αρχών, η First Republic ανακοίνωσε ότι ισχυροποίησε και διαφοροποίησε την χρηματοοικονομική της θέση, εξασφαλίζοντας επιπλέον ρευστότητα από την Federal Reserve και την JPMorgan.

moneyreview.gr 

Διαβάστε επίσης: 

Σκάνδαλα, παραιτήσεις και ζημιές: Πως η Credit Suisse έφτασε στο χείλος της καταστροφής

Janet Yellen: Το αμερικανικό τραπεζικό σύστημα παραμένει υγιές

Γιατί οι ευρωπαϊκές τράπεζες θα βιώσουν αλλιώς την κρίση; – Η διαφορά με τις ΗΠΑ

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News