Business & Finance Παρασκευή 14/04/2023, 16:37
BUSINESS & FINANCE

ΗΠΑ: Πτώση στις λιανικές πωλήσεις για δεύτερο μήνα

Πτώση μεγαλύτερη της αναμενόμενης κατέγραψαν οι πωλήσεις στο λιανικό εμπόριο των ΗΠΑ τον Μάρτιο

ΗΠΑ: Πτώση στις λιανικές πωλήσεις για δεύτερο μήνα

Πτώση μεγαλύτερη της αναμενόμενης κατέγραψαν οι πωλήσεις στο λιανικό εμπόριο των ΗΠΑ τον Μάρτιο, επιβεβαιώνοντας ότι τα έξοδα των νοικοκυριών έχουν περιοριστεί εξαιτίας του αυξανόμενου πληθωρισμού και του αυξημένου κόστους δανεισμού.

Η αξία των συνολικών αγορών στο λιανεμπόριο μειώθηκε κατά 1%, ενώ αναθεωρήθηκε προς τα πάνω η μείωση για τον Φεβρουάριο, η οποία ανήλθε στο 0,2% έναντι 0,4%, σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Εμπορίου που ανακοινώθηκαν την Παρασκευή. Εξαιρουμένης της βενζίνης, των αυτοκινήτων, οικοδομικών υλικών και υπηρεσιών τροφίμων, οι πωλήσεις μειώθηκαν κατά 0,3% έναντι αύξησης κατά 0,5% που είχαν παρουσιάσει τον Φεβρουάριο.

Πρόκειται για τη δεύτερη συνεχόμενη μηνιαία πτώση στις πωλήσεις λιανεμπορίου, έπειτα από μία απότομη άνοδο που είχαν παρουσιάσει τον Ιανουάριο.

Τα οικονομικά αυτά στοιχεία έρχονται να προστεθούν στις ενδείξεις ότι η δυναμική επιβραδύνεται στις δαπάνες των νοικοκυριών και στην ευρύτερη οικονομία, καθώς οι χρηματοπιστωτικές συνθήκες σφίγγουν και ο πληθωρισμός επιμένει. Σημειωτέον ότι οι αξιωματούχοι της Federal Reserve έχουν δηλώσει ότι πλησιάζει το τέλος της νομισματικής σύσφιγξης.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Διαβάστε επίσης:

ΗΠΑ: Αποκλιμάκωση πληθωρισμού στο 5% – Επιμένει ο δομικός πληθωρισμός

Δολάριο: Στο μεγαλύτερο καθοδικό σερί τριών ετών

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News