Business & Finance Δευτέρα 10/04/2023, 15:50
BUSINESS & FINANCE

ΗΠΑ: Πτώση στις τιμές των online αγαθών για έβδομο σερί μήνα

Οι τιμές των αγαθών που πωλούνται μέσω διαδικτύου στις ΗΠΑ μειώθηκαν κατά 1,7% τον Μάρτιο σε σύγκριση με πέρυσι

ΗΠΑ: Πτώση στις τιμές των online αγαθών για έβδομο σερί μήνα

Οι τιμές των αγαθών που πωλούνται μέσω διαδικτύου στις ΗΠΑ μειώθηκαν κατά 1,7% τον Μάρτιο σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη πτώση εδώ και τέσσερις μήνες, ενώ οι τιμές υποχωρούν για έβδομο συνεχή μήνα.

Περισσότερες από τις μισές από τις 18 κατηγορίες αγαθών που παρακολουθεί το Adobe Digital Price Index παρουσίασαν ετήσια πτώση των τιμών, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύθηκαν τη Δευτέρα. Πάντως, σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα, οι τιμές στο διαδίκτυο ήταν σταθερές τον Μάρτιο.

Τα στοιχεία υποδεικνύουν ένα πιο ανταγωνιστικό περιβάλλον πωλήσεων για τους εμπόρους του διαδικτύου τους τελευταίους μήνες, με τις τιμές να προσαρμόζονται ανάλογα, ενώ επιβεβαιώνεται η αποκλιμάκωση του πληθωρισμού από τις αρχές του τρέχοντος έτους.

Επιπλέον, η πτώση των τιμών δείχνει ότι οι καταναλωτές είναι πιο προσεκτικοί και στρέφονται περισσότερο στις υπηρεσίες.

Οι τιμές μειώθηκαν κατά 24,3% από τον Μάρτιο του 2022 στα λουλούδια, 12,9% στα ηλεκτρονικά και 6,6% ατα παιχνίδια. Το διαδικτυακό κόστος τόσο για συσκευές όσο και για προϊόντα σπιτιού και κήπου μειώθηκε κατά 4,9%. 

Εν τω μεταξύ, οι τιμές των ειδών παντοπωλείου παραμένουν υψηλές, καθώς αυξήθηκαν κατά 10,3% τον Μάρτιο σε σχέση με ένα χρόνο πριν. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Διαβάστε επίσης:

Τέλος τα παλιά κινητά στο συρτάρι: Πρωταθλήτρια η Ελλάδα στην ανακύκλωση συσκευών

Κίνα: Ανησυχία από τον πόλεμο τιμών στην αυτοκινητοβιομηχανία

 

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News