EEMEA

BofA: Αγοράστε όταν πέσουν οι αγορές – Ψηλά στις προτιμήσεις το ΧΑ

BofA: Αγοράστε όταν πέσουν οι αγορές – Ψηλά στις προτιμήσεις το ΧΑ

Αισιόδοξη (bullish) παραμένει η Bank of America για τις αγορές της κατηγορίας EEMEA (Αναδυόμενη Ευρώπη, Μέση Ανατολή, Αφρική) το 2023, εκτιμώντας ότι τα συγκεκριμένα χρηματιστήρια θα είναι ο καλύτερος τρόπος για να τοποθετηθεί κάποιος για τη στροφή στα επιτόκια. Παρόλα αυτά, ο αμερικανικός επενδυτικός οίκος προβλέπει διακυμάνσεις και συστήνει στους πελάτες του να αγοράσουν  στην πτώση –όταν αυτή έρθει. Κορυφαία επιλογή του στην κατηγορία είναι το χρηματιστήριο της Τουρκίας, με το Κουβέιτ και την Ελλάδα να ακολουθούν.

BofA: Αγοράστε όταν πέσουν οι αγορές – Ψηλά στις προτιμήσεις το ΧΑ-1

Όπως εξηγούν οι αναλυτές της Bank of America, είναι δομικά αισιόδοξοι για τις αναδυόμενες αγορές (στις οποίες, υπενθυμίζεται, ανήκει ακόμα το ΧΑ), λόγω του ανοίγματος της Κίνας, των χαμηλών επενδυτικών θέσεων και της εκτίμησης ότι τελικά, τα αμερικανικά επιτόκια θα κορυφώσουν.

Ωστόσο, ο οίκος περιμένει μεταβλητότητα, καθώς η πρόβλεψή του μιλά για sell off στις ανεπτυγμένες αγορές τα επόμενα 1-2 τρίμηνα και οι αποδόσεις του 10ετούς αμερικανικού ομολόγου δοκιμάζουν τα υψηλά του Οκτωβρίου.

Παρά την αβεβαιότητα γύρω από τις προοπτικές της παγκόσμιας οικονομίας, οι επενδυτές εξακολουθούν να ρίχνουν κεφάλαια στα χρηματιστήρια EEMEA, σημειώνει η Bank of America, καθώς οι εισροές συνεχίζονται σχεδόν χωρίς διακοπή από τις αρχές του έτους και είχαν επιταχυνθεί προς τα τέλη του Φεβρουαρίου.

BofA: Αγοράστε όταν πέσουν οι αγορές – Ψηλά στις προτιμήσεις το ΧΑ-2

«Αυτό στηρίζει την θετική μας άποψη για τις μετοχές EEMEA φέτος» τονίζουν οι αναλυτές, εκτιμώντας ότι οι αγορές αυτές είναι ο καλύτερος τρόπος για να ποντάρει κανείς στο γύρισμα των αμερικανικών επιτοκίων.

BofA: Αγοράστε όταν πέσουν οι αγορές – Ψηλά στις προτιμήσεις το ΧΑ-3

Πρώτη επιλογή της BofA στην περιοχή είναι η Τουρκία. Οι αναλυτές αναγνωρίζουν τους δυσμενείς παράγοντες, όμως περιμένουν μία σημαντική υποτίμηση της λίρας. Το Κατάρ και η Αίγυπτος βρίσκονται στις τελευταίες θέσεις, λόγω των υψηλών αποτιμήσεων και του ασθενέστερου momentum στα εταιρικά κέρδη.

BofA: Αγοράστε όταν πέσουν οι αγορές – Ψηλά στις προτιμήσεις το ΧΑ-4

Η Ελλάδα βρίσκεται τρίτη ανάμεσα στις επιλογές και μάλιστα έχει γίνει ελαφρώς πιο ελκυστική τον τελευταίο μήνα. Η BofA σημειώνει ότι οι ελληνικές μετοχές εμφανίζουν το χαμηλότερο forward P/E στην κατηγορία.

Στο top20 των μετοχών στις αγορές EEMEA, με βάση 6 κριτήρια που χρησιμοποιεί η BofA, συγκαταλέγεται η Mytilineos.

BofA: Αγοράστε όταν πέσουν οι αγορές – Ψηλά στις προτιμήσεις το ΧΑ-5

Διαβάστε επίσης: 

Deutsche Bank: Το Χρηματιστήριο της Αθήνας πρώτο σε αποδόσεις στον κόσμο

Γ. Σαραβέλος (Deutsche Bank): Γιατί η Ελλάδα είναι ελκυστική για επενδύσεις

Πτώση των αγορών βλέπει η JP Morgan: Πουλήστε μετοχές λέει ο Marko Kolanovic

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News