Business & Finance Δευτέρα 4/01/2021, 18:06
BUSINESS & FINANCE

Τι περιμένει η Wall Street από τις Airbnb – DoorDash

Τι περιμένει η Wall Street από τις Airbnb – DoorDash

Υψηλές προσδοκίες για την κερδοφορία των Airbnb και DoorDash διαθέτουν οι αναλυτές της Wall Street, μετά το εντυπωσιακό ντεμπούτο των δύο αμερικανικών εταιρειών στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.

Η επιτυχία των δύο εισηγμένων αντανακλά, σύμφωνα με τους αναλυτές, την αυξημένη διάθεση των επενδυτών για την αγορά τεχνολογικών μετοχών, ένας κλάδος ο οποίος ευνοήθηκε σημαντικά κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Μάλιστα, η σταδιακή άρση των ταξιδιωτικών περιορισμών αλλά και οι προοπτικές επέκτασης της αγοράς του online delivery φαίνεται ότι ενισχύουν περαιτέρω τη δυναμική των Airbnb και DoorDash.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στην IPO (Αρχική Δημόσια Προσφορά) της πρώτης συμμετείχαν θεσμικοί επενδυτές, όπως η Morgan Stanley, η Goldman Sachs και η Bank of America, ενώ στην IPO της δεύτερης η Goldman Sachs και η JP Morgan. Συνολικά, συμμετείχαν 37 και 12 επενδυτικές εταιρείες, αντίστοιχα.

Τι περιμένουν οι αναλυτές

Η Credit Suisse εκτιμάει ότι η αλλαγή της καταναλωτικής συμπεριφοράς, ως απόρροια της πανδημίας, έχει επιταχύνει την εξελισσόμενη στροφή από τον τομέα των ξενοδοχείων στον τομέα της εναλλακτικής διαμονής, κάτι το οποίο εκτιμάται ότι θα αποτυπωθεί και στα μελλοντικά κέρδη της Airbnb.

Από την πλευρά της, η Jefferies προσδοκά ότι οι κρατήσεις της δημοφιλούς πλατφόρμας θα επιστρέψουν εντός του 2021 στα επίπεδα του 2019, ενώ το ίδιο αναμένεται να γίνει και όσον αφορά τα έσοδα. Για τα τελευταία, μάλιστα, αναμένει διψήφια άνοδο εντός της επόμενης 5ετίας.

Εξίσου θετικές είναι οι προβλέψεις και για την DoorDash. «Θεωρούμε ότι η DoorDash έχει αποκτήσει το status της “σούπερ εφαρμογής” για την αγορά του κατ’ οίκον delivery, με καλύτερο επιχειρηματικό μοντέλο από την -ουδέτερα αξιολογήσιμη- Uber» σημειώνει η Piper Sandley.

Κάπως πιο επιφυλακτική δηλώνει, από την πλευρά της, η Bank of America, η οποία προειδοποιεί για τον κίνδυνο επιβράδυνσης της κερδοφορίας, κάτι το οποίο θα μπορούσε να ασκήσει πιέσεις στην κεφαλαιοποίηση της εταιρείας στη Wall Street.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σήμερα η μετοχή της DoorDash κινείται στα 140,81 δολάρια, έχοντας υποχωρήσει σημαντικά από την τιμή έναρξης των 189 δολαρίων (9 Δεκεμβρίου). Από την πλευρά της, η μετοχή της Airbnb βρίσκεται στα 144 δολάρια, παραμένοντας αμετάβλητη έναντι της «πρεμιέρας» της 10ης Δεκεμβρίου.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News