Business & Finance Δευτέρα 30/01/2023, 14:25
BUSINESS & FINANCE

Intrakat: «Νέα εποχή ανάπτυξης και επενδύσεων» με την υπερκάλυψη της ΑΜΚ

Intrakat: «Νέα εποχή ανάπτυξης και επενδύσεων» με την υπερκάλυψη της ΑΜΚ

Υπερκαλύφθηκε η Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου της Intrakat με την άντληση κεφαλαίων ύψους 100 εκατομμύριων ευρώ, η οποία πραγματοποιήθηκε με καταβολή μετρητών και δικαίωμα προτίμησης αποκλειστικά υπέρ των παλαιών μετόχων. 

Ο στόχος της αύξησης καλύφθηκε πλήρως και κατά συνέπεια δεν υπήρξαν αδιάθετες μετοχές. Ειδικότερα, 95,66% της αύξησης καλύφθηκε μέσω των εγγραφών από ασκήσαντες το δικαίωμα προτίμησης με την καταβολή συνολικού ποσού 95.658.808,05 ευρώ, που αντιστοιχεί σε 81.759.665 νέες μετοχές, και 4,34% της αύξησης καλύφθηκε μέσω της άσκησης του δικαιώματος προεγγραφής με την καταβολή συνολικού ποσού 4.341.192,57 ευρώ, που αντιστοιχεί σε 3.710.421 νέες μετοχές. Συνολικά, εκδόθηκαν 85.470.086 νέες μετοχές ονομαστικής αξίας 0,30 ευρώ εκάστη και με τιμή διάθεσης 1,17 ευρώ.

Στη σχετική ανακοίνωση της εταιρείας αναφέρεται πως τόσο οι κύριοι μέτοχοι της Intrakat, «Winex Investments Limited», «Castelano Properties Limited» και «Blue Silk LTD» όσο και οι υπόλοιποι μέτοχοι της Εταιρείας, με την πλήρη άσκηση των δικαιωμάτων προτίμησής τους, επιβεβαίωσαν την ψήφο εμπιστοσύνης στη νέα διοίκηση και τις προοπτικές της εταιρείας.

Ο Αντιπρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Intrakat, Αλέξανδρος Εξάρχου, ευχαρίστησε τους μετόχους για τη συμμετοχή τους στην ΑΜΚ και τη συμβολή τους στα αναπτυξιακά πλάνα της εταιρείας λέγοντας: «Στην Intrakat εισερχόμαστε σε μια νέα εποχή ανάπτυξης και επενδύσεων, ανοίγουμε ένα νέο κεφάλαιο στη μακρόχρονη ιστορία της εταιρείας. Ευχαριστώ θερμά, ακόμα μια φορά, όλους τους μετόχους μας για την αφοσίωση και την εμπιστοσύνη τους στις δυνατότητες και τις προοπτικές μας. Η πλήρης στήριξή τους μας τιμά και μας δίνει ώθηση να συνεχίσουμε ακόμα πιο δυναμικά. Με την εμπειρία και τεχνογνωσία των ανθρώπων μας -του Διοικητικού Συμβουλίου, της ομάδας Διοίκησης και των εργαζόμενων- και τη σιγουριά που μας δίνει η κεφαλαιακή μας βάση, μπορούμε να διεκδικήσουμε τη θέση που μας αξίζει στο επιχειρηματικό και κατασκευαστικό γίγνεσθαι της χώρας μας».

Στην ανακοίνωση αναφέρεται: «Με την κεφαλαιακή ενίσχυση ανοίγει ο δρόμος για τη χρηματοδότηση της υλοποίησης του φιλόδοξου επενδυτικού πλάνου του Ομίλου σε Ελλάδα και Νοτιοανατολική Ευρώπη, το οποίο εστιάζει σε Κατασκευές – Υποδομές, Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, ΣΔΙΤ και Παραχωρήσεις, Διαχείριση Απορριμμάτων και Real Estate. Συγκεκριμένα, η διοίκηση της Intrakat σχεδιάζει να αξιοποιήσει 50 εκατ. ευρώ για την ενδυνάμωση του υφιστάμενου κεφαλαίου κίνησης και 50 εκατ. ευρώ αποκλειστικά για ανάπτυξη μέσω εξαγορών».

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου, η διαπραγμάτευση των μετοχών στο Χρηματιστήριο Αθηνών αναμένεται να ξεκινήσει στις 2 Φεβρουαρίου 2023, ενώ θα ακολουθήσει νέα ανακοίνωση για την απόδοση των Νέων Μετοχών στους δικαιούχους αυτών μέσω του Ελληνικού Κεντρικού Αποθετηρίου Τίτλων.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News