Business & Finance Τετάρτη 25/01/2023, 17:01
CARDLINK

Έρευνα: Αύξηση 5% στις αγορές με κάρτα τα Χριστούγεννα

Έρευνα: Αύξηση 5% στις αγορές με κάρτα τα Χριστούγεννα

Στα ίδια περίπου επίπεδα με την εορταστική περίοδο του 2021 κινήθηκε η αγορά και το 2022, παρουσιάζοντας περιορισμένη αύξηση της τάξης του 5% μεταξύ 23 και 31 Δεκεμβρίου.

Αυτό προκύπτει από σχετική έρευνα της Cardlink για τις αγορές με κάρτα σε συνεργαζόμενες επιχειρήσεις, η οποία διαπίστωσε οι καταναλωτές επισκέφθηκαν τα φυσικά καταστήματα, με την εστίαση να κατακτά τις τρεις πρώτες θέσεις στην ποσοστιαία αύξηση του αριθμού συναλλαγών σε σχέση με πέρυσι. Συγκεκριμένα, οι συναλλαγές σε fast food παρουσίασαν αύξηση 50%, σε εστιατόρια 47% και σε καφέ-μπαρ 38%. Ακολουθεί η ένδυση με αύξηση 32% και σε πολύ μικρότερο ποσοστό οι φούρνοι (17%), τα καταστήματα ξηρών καρπών (12%), τα σούπερ μάρκετ/μανάβικα (10%), τα πρατήρια καυσίμων (7%) και τα μπακάλικα (3%). Αντιθέτως, μείωση της τάξης του 14% έναντι της αντίστοιχης περιόδου του 2021 κατέγραψαν τα φαρμακεία.

Έρευνα: Αύξηση 5% στις αγορές με κάρτα τα Χριστούγεννα-1

Επιπλέον, στις online συναλλαγές την πρώτη θέση κατέκτησε ο κλάδος των τυχερών παιχνιδιών και των στοιχημάτων με άνοδο της τάξης του 128%. Σημαντική αύξηση παρουσίασαν όμως επίσης οι online φορτίσεις για τα διόδια (49%) και οι online κρατήσεις εισιτηρίων για τρένα (45%).

Έρευνα: Αύξηση 5% στις αγορές με κάρτα τα Χριστούγεννα-2

Σημειώνεται πως κορυφαία επιλογή των καταναλωτών για τις ημέρες 23/12-08/01 αποτέλεσαν οι νομοί Ευρυτανίας, Τρικάλων, Πέλλης, Δράμας και Καρδίτσης, οι οποίοι ανέκαθεν αποτελούσαν δημοφιλείς προορισμοί για τις γιορτές. Τέλος από την έρευνα προκύπτει ότι οι περισσότερες αγορές ανά λεπτό διενεργήθηκαν το μεσημέρι της Παραμονής των Χριστουγέννων, με 5.913 συναλλαγές.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Ακρίβεια: Τέσσερις στους πέντε δυσκολεύονται με το εισόδημά τους

Εκπτώσεις: Στη διατήρηση της υψηλής ζήτησης ποντάρουν οι έμποροι

Έρευνα ΙΝΕΜΥ – ΕΣΕΕ: Η υψηλή επισκεψιμότητα δεν μεταφράστηκε σε ανάλογες πωλήσεις

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News