Κόσμος Πέμπτη 20/10/2022, 17:04
ΒΡΕΤΑΝΙΑ

Times: Ο Τζόνσον θα διεκδικήσει ξανά την πρωθυπουργία

Times: Ο Τζόνσον θα διεκδικήσει ξανά την πρωθυπουργία

Ο πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας, Μπόρις Τζόνσον, αναμένεται να θέσει υποψηφιότητα για την προεδρία του Συντηρητικού Κόμματος και την αντικατάσταση της Λιζ Τρας, η οποία πριν από λίγο ανακοίνωσε την παραίτησή της, σύμφωνα με τους βρετανικούς Times.

«Παίρνει απόψεις, αλλά λέγεται πως πιστεύει ότι είναι θέμα εθνικού συμφέροντος», αναφέρει χαρακτηριστικά ο συντάκτης των Times, Steven Swinford, μέσω Twitter.

Η επεισοδιακή αποχώρηση Τζόνσον

Υπενθυμίζεται ότι στις αρχές Ιουλίου, ο Μπόρις Τζόνσον παραιτήθηκε έπειτα από ένα επεισοδιακό μπαράζ παραιτήσεων τουλάχιστον 50 υπουργών και κυβερνητικών στελεχών μέσα σε λιγότερο από δύο ημέρες.

Ο Τζόνσον είχε δηλώσει χαρακτηριστικά: «ο λόγος για τον οποίο πάλεψα τόσο σκληρά είναι επειδή αισθάνθηκα ότι είναι καθήκον μου», ενώ μάλιστα είχε τονίσει πως λυπάται που η θητεία του δεν ήταν αρκετά επιτυχημένη, ώστε να παραμείνει πρωθυπουργός, αλλά η επιθυμία του κόμματος ήταν ξεκάθαρη. «Λυπάμαι που παραιτούμαι από την καλύτερη δουλειά στον κόσμο», είχε τονίσει ο ίδιος αναγνωρίζοντας όμως ότι πολλοί θα ανακουφιστούν από την παραίτησή του.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Παραιτήθηκε ο Τζόνσον: Οι 5 λόγοι που τον οδήγησαν στην έξοδο

Παραιτήθηκε η Λιζ Τρας – Δεν θα είναι υποψήφιος ο Χαντ – Η αντίδραση των αγορών

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News