Κόσμος Τετάρτη 19/10/2022, 21:01
ΚΟΣΜΟΣ

Βρετανία: Παραιτήθηκε η Μπράβερμαν – Νέος υπουργός Εσωτερικών ο Γκραντ Σαπς

Βρετανία: Παραιτήθηκε η Μπράβερμαν – Νέος υπουργός Εσωτερικών ο Γκραντ Σαπς

Ο Γκραντ Σαπς είναι ο νέος υπουργός Εσωτερικών της Βρετανίας, μετά την παραίτηση της Σουέλα Μπράβερμαν.

Λίγες ώρες μετά την αποχώρηση της Μπράβερμαν από την κυβέρνηση της Λιζ Τρας, η Ντάουνινγκ Στριτ ανακοίνωσε τον διάδοχό της στο υπουργείο Εσωτερικών.

Με την συγκεκριμένη επιλογή, η πρωθυπουργός Λιζ Τρας στέλνει επίσης ένα μήνυμα ενότητας, αφού ο Γκραντ Σαπς είχε στηρίξει την υποψηφιότητα του πρώην υπουργού Οικονομικών Ρίσι Σούνακ για την ηγεσία του κυβερνώντος Συντηρητικού Κόμματος.

Ο 54χρονος Γκραντ Σαπς έχει διατελέσει υπουργός Μεταφορών στην κυβέρνηση του Μπόρις Τζόνσον.

Η πρωθυπουργός της Βρετανίας Λιζ Τρας δήλωσε ότι το απόρρητο του υπουργικού συμβουλίου πρέπει να γίνεται σεβαστό, όπως υπογράμμισε σε επιστολή της προς τη Σουέλα Μπράβερμαν, μετά την παραίτηση της υπουργού Εσωτερικών για παραβίαση των κανόνων σχετικά με την ανταλλαγή ευαίσθητων κυβερνητικών πληροφοριών.

«Αποδέχομαι την παραίτησή σας και σέβομαι την απόφαση που λάβατε. Είναι σημαντικό να τηρείται ο υπουργικός κώδικας και το απόρρητο του υπουργικού συμβουλίου να γίνεται σεβαστό», αναφέρει η Τρας.

Η παραίτηση της Σουέλα Μπράβερμαν – η οποία διεκδίκησε την ηγεσία των Συντηρητικών στην εσωκομματική διαδικασία για τη διαδοχή του Μπόρις Τζόνσον – λίγες ημέρες μετά την απομάκρυνση του υπουργού Οικονομικών Κουάζι Κουάρτενγκ, προκαλεί νέους κλυδωνισμούς στην κυβέρνηση της πρωθυπουργού Λιζ Τρας, η οποία δηλώνει αποφασισμένη να παραμείνει στην εξουσία παρά τις επικρίσεις που έχει δεχθεί.

Να σημειωθεί ότι η Μπράβερμαν μοιράστηκε μυστικά έγγραφα μέσω προσωπικού κινητού τηλεφώνου, όπως ανέφεραν τέσσερις αξιωματούχοι που γνωρίζουν το θέμα. Σε επιστολή της προς την Τρας που δημοσιεύτηκε στο Twitter, η ίδια διατείνεται ότι έστειλε ένα επίσημο έγγραφο από το προσωπικό της email, το περιεχόμενο του οποίου είπε ότι ήταν ήδη σε γνώση των βουλευτών.

 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News