Κόσμος Κυριακή 4/09/2022, 21:54
ΚΟΣΜΟΣ

Ιδιωτικό αεροσκάφος Cessna συνετρίβη ανοικτά της Λετονίας

Ιδιωτικό αεροσκάφος Cessna συνετρίβη ανοικτά της Λετονίας

Ένα ιδιωτικό αεροσκάφος Cessna συνετρίβη στα ανοικτά των ακτών της Λετονίας το βράδυ της Κυριακής, ανακοίνωσε η υπηρεσία διάσωσης της Σουηδίας, μετά την απογείωση μαχητικών του ΝΑΤΟ που ακολούθησαν την πορεία του.

Το αυστριακό αεροσκάφος Cessna 551 πετούσε από τη Χερέθ στη νότια Ισπανία, από όπου απογειώθηκε χωρίς καθορισμένο προορισμό, σύμφωνα με την ιστοσελίδα FlightRadar24.

Γύρισε δύο φορές, στο Παρίσι και την Κολωνία, πριν κατευθυνθεί πάνω από τη Βαλτική, περνώντας κοντά στο σουηδικό νησί Γκότλαντ. Στις 17:37 GMT καταγράφηκε στον ανιχνευτή πτήσης ότι έχανε γρήγορα ταχύτητα και ύψος.

«Μάθαμε ότι το αεροπλάνο συνετρίβη (στον ωκεανό) βορειοδυτικά της πόλης Βέντσπιλς στη Λετονία», δήλωσε εκπρόσωπος της υπηρεσίας διάσωσης της Σουηδίας. «Έχει εξαφανιστεί από τα ραντάρ».

Γερμανικά και δανικά πολεμικά αεροσκάφη είχαν σταλεί νωρίτερα για να επιθεωρήσουν το αεροσκάφος καθώς περνούσε από τον εναέριο χώρο αυτών των χωρών, αλλά δεν μπόρεσαν να έρθουν σε επαφή, δήλωσε ο Johan Wahlstrom της Σουηδικής Ναυτιλιακής Διοίκησης.

«Δεν μπορούσαν να δουν κανέναν στο πιλοτήριο», είπε.

Η γερμανική εφημερίδα Bild ανέφερε ότι στο αεροπλάνο επέβαιναν ο πιλότος, ένας άνδρας, μια γυναίκα και ένα άτομο που περιέγραψε ως κόρη, χωρίς άλλες πληροφορίες.

Ένα ελικόπτερο της λιθουανικής πολεμικής αεροπορίας στάλθηκε στο σημείο της συντριβής για έρευνα και διάσωση μετά από αίτημα της γειτονικής Λετονίας, δήλωσε εκπρόσωπος της λιθουανικής αεροπορίας.

Η Λετονία είπε ότι έστειλε πλοία στο σημείο. «Τα πλοία μας είναι καθ’ οδόν προς τη θέση όπου συνέβη το αεροπορικό δυστύχημα», δήλωσε η Λίβα Βέιτα, εκπρόσωπος του λιμενικού ναυτικού της Λετονίας.

Ένα οχηματαγωγό Stena Line που ταξίδευε από το Ventspils στο Norvik στη Σουηδία ανακατευθύνθηκε επίσης στο σημείο της συντριβής, σύμφωνα με τον ιστότοπο MarineTraffic. Ο ιστότοπος έδειξε επίσης ένα σουηδικό ελικόπτερο έρευνας και διάσωσης και αεροπλάνο στο σημείο.

Ο εκπρόσωπος της λιθουανικής Πολεμικής Αεροπορίας δήλωσε νωρίτερα ότι μαχητικά αεροσκάφη της αποστολής της Αστυνομίας του NATO Baltic Air Police στο αεροδρόμιο Amari στην Εσθονία απογειώθηκαν για να ακολουθήσουν το αεροπλάνο, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Η εταιρεία που αναφέρεται ως η ιδιοκτήτρια του αεροσκάφους στο μητρώο αεροσκαφών της Αυστρίας, η GG Rent που είναι εγγεγραμμένη στην Κολωνία, δεν ήταν άμεσα προσβάσιμη για σχολιασμό.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News