Κόσμος Τετάρτη 23/12/2020, 21:51
ΗΠΑ

«Αγώνας δρόμου» στο Κογκρέσο για αύξηση του επιδόματος

«Αγώνας δρόμου» στο Κογκρέσο για αύξηση του επιδόματος

Τη δέσμευση ότι θα προσπαθήσει να ενισχύσει τα επιδόματα προς τους Αμερικανούς στα 2.000 δολάρια από τα 600 δολάρια που προβλέπει το νέο πακέτο δημοσιονομικών μέτρων, έδωσε η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι, καλώντας τον απερχόμενο Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ να πείσει τους Ρεπουμπλικάνους να συναινέσουν στο αίτημα αυτό. 

Η Πελόζι υπογράμμισε πόσο σημαντική είναι η έγκριση από τον επικεφαλής των Ρεπουμπλικάνων Κέβιν Μακάρθι στη Βουλή των Αντιπροσώπων προκειμένου να επιτευχθεί συναίνεση και να αυξηθεί το επίδομα στα 2.000 δολάρια. Ο Τραμπ ανέφερε χθες ότι το μικρότερο ποσό δεν είναι αρκετό και εξέφρασε αμφιβολίες για το εάν θα υπογράψει το νομοσχέδιο νέων δαπανών ύψους 2,3 τρισ.δολαρίων.

«Εάν ο πρόεδρος θέλει πραγματικά να συναινέσει στην καταβολή του επιδόματος των 2.000 δολαρίων, θα πρέπει να καλέσει τον Μακάρθι να συμφωνήσει», ανέφερε η Πελόζι σε επιστολή που έστειλε σε όλους τους συναδέλφους της στη Βουλή των Αντιπροσώπων. Η πρόεδρος της Βουλής κάλεσε και τον ίδιο τον Τραμπ να επικυρώσει το νομοσχέδιο, το οποίο προβλέπει νέα μέτρα στήριξης 900 δισ.δολαρίων για την αντιμετώπιση της πανδημίας και χρηματοδότηση από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση 1,4 τρισ.δολαρίων έως το τέλος του τρέχοντος δημοσιονομικού ετους. Ο Τραμπ θα πρέπει να το επικυρώσει έως τις 28 Δεκεμβρίου, προκειμένου να αποφευχθεί μία αιφνιδιαστική διακοπή λειτουργίας πολλών κυβερνητικών υπηρεσιών. 

Τα νέα οικονομικά στατιστικά που ανακοινώθηκαν σήμερα καταδεικνύουν την ανάγκη για παροχή βοήθειας, καθώς το εισόδημα των Αμερικανών μειώθηκε 1,1% το Νοέμβριο, πολύ χειρότερα απ΄ό,τι είχαν προβλέψει οικονομολόγοι, παρουσιάζοντας πτώση για δεύτερο συναπτό μήνα. Επίσης, οι αιτήσεις για χορήγηση επιδόματος ανεργίας παρέμειναν πάνω από τις 800.000 την τελευταία εβδομάδα, έχοντας τετραπλασιαστεί από τα επίπεδα του Ιανουαρίου. 

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News