Κόσμος Τρίτη 22/12/2020, 19:49
ΚΟΣΜΟΣ

Και στις ΗΠΑ η νέα μετάλλαξη του κορωνοϊού;

Και στις ΗΠΑ η νέα μετάλλαξη του κορωνοϊού;

To νέο μεταλλαγμένο στέλεχος του κορωνοϊού που έχει εντοπισθεί στο Ηνωμένο Βασίλειο θα μπορούσε ήδη να κυκλοφορεί στις ΗΠΑ χωρίς να το έχει πάρει κανείς είδηση, όπως εκτιμά το αμερικανικό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών(CDC).

Παρότι το συγκεκριμένο στέλεχος δεν έχει ακόμη εντοπισθεί επισήμως στις ΗΠΑ, το CDC σημειώνει ότι οι επιστήμονες δεν έχουν εντοπίσει την αλληλουχία του γενετικού κώδικα για πολλά κρούσματα Covid-19 στη χώρα. Κατά συνέπεια, το νέο στέλεχος μπορεί να έχει ξεφύγει της προσοχής.

«Οι ταξιδιωτικές μετακινήσεις μεταξύ Ηνωμένου Βασιλείου και ΠΑ, καθώς και τα υψηλά ποσοστά μολύνσεων από το συγκεκριμένο στέλεχος μεταξύ των κρουσμάτων στη Βρετανία αυξάνουν τις πιθανότητες εισαγωγής του στις ΗΠΑ», αναφέρει το CDC σε ανακοίνωσή του. «Η ραγδαία αλλαγή από το να αποτελεί ένα σπάνιο στέλεχος στο να καταστεί κοινό στέλεχος είναι που ανησυχεί τους επιστήμονες στο Ηνωμένο Βασίλειο, που επιχειρούν να μελετήσουν τα χαρακτηριστικά του μεταλλαγμένου στελέχους και τα συμπτώματα που προκαλεί». Και το CDC εκτιιμά ότι η μετάλλαξη του κορωνοϊού είναι πολύ περισσότερο μεταδοτική.

moneyreview.gr με πληροφορίες από CNBC

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News