Κόσμος Τετάρτη 9/12/2020, 22:09
ΗΠΑ

Τι επιδόματα θα λάβουν οι Αμερικανοί

Τι επιδόματα θα λάβουν οι Αμερικανοί

Καθώς οι Γερουσιαστές στο Κογκρέσο συνεχίζουν να εργάζονται για την επόμενη δέσμη μέτρων στήριξης, το μεγάλο ερώτημα παραμένει: Θα υπάρξει νέος γύρος έκτακτης επιδότησης 1.200 δολαρίων; 

Με βάση το νέο σχέδιο, οι διαμορφωτές πολιτικής που τάσσονται υπέρ ή κατά του παραπάνω ποσού τελικά αναμένεται να γεφυρώσουν τη διαφορά τους και να εγκρίνουν μία έκτακτη επιχορήγηση της τάξης των 600 δολαρίων σε κάθε Αμερικανό αντί των 1.200 δολαρίων που είχαν λάβει την Ανοιξη. Η πρόταση, που τέθηκε από τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, θα περιλαμβάνει 600 δολάρια για κάθε φυσικό πρόσωπο ή 1.200 για κάθε ζευγάρι συν 600 δολάρια για κάθε παιδί. Οπως χαρακτηριστικά ανέφεραν κάποιοι Γερουσιαστές που τάσσονται υπέρ της υψηλότερης πληρωμής, σήμερα ο ένας στους τέσσερις εργαζομένους είναι άνεργος ή έχει ετήσιο εισόδημα μικρότερο από 20.000 δολάρια. 

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι στο σχέδιο για νέα δημοσιονομικά μέτρα στήριξης ύψους 908 δισ.δολαρίων που συζητιέται αυτή τη στιγμή στο Κογκρέσο, δεν είχε προβλεφθεί η καταβολή του παραπάνω ποσού. Εάν προστεθούν και άλλα μέτρα στήριξης τότε το όλο πακέτο αναμένεται να ξεπεράσει τα 1 τρισ.δολάρια.

Το πόσο γρήγορα θα λάβουν οι Αμερικανοί τη νέα βοήθεια θα εξαρτηθεί από το πότε θα εγκριθεί. Εάν το Κογκρέσο προχωρήσει σε συμφωνία αυτό το μήνα, τότε η επιταγή με τα χρήματα θα δοθεί στους Αμερικανούς γύρω στις 20 Ιανουαρίου, όταν θα αναλάβει και επισήμως τη θητεία του νέος Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν. 

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι συζητήσεις για τα νέα δημοσιονομικά μέτρα προσέκρουσαν σε νέες διαφωνίες και αυτό δημιουργεί έντονες ανησυχίες καθώς λήγουν επιδόματα ανεργίας και στέγης έως το τέλος του έτους. Η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι και ο πρόεδρος της Γερουσίας Τσακ Σάμερ απέρριψαν την πρόταση της κυβέρνησης Τραμπ για μέτρα ύψους 916 δισ.δολαρίων, από τη στιγμή που συμπεριλαμβάνει και το επίδομα των 600 δολαρίων. Το αρχικό σχέδιο των 908 δισ.δολαρίων συμπεριλάμβανε ένα εφάπαξ επίδομα της τάξης των 300 δολαρίων για την ενίσχυση των επιδομάτων ανεργίας. 

moneyreview.gr

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News