Κόσμος Τρίτη 8/12/2020, 21:46
ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

H πολιτική εμβολιασμού Μπάιντεν τις πρώτες 100 μέρες της θητείας του

H πολιτική εμβολιασμού Μπάιντεν τις πρώτες 100 μέρες της θητείας του

Δίδοντας την πρώτη γραμμή πλεύσης για την πολιτική του στην αντιμετώπιση του κορωνοϊού κατά τις πρώτες 100 ημέρες της θητείας του, ο νέος Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν δεσμεύθηκε ότι, παρότι δεν μπορεί να υποσχεθεί το τέλος της πανδημίας μέσα στο διάστημα, θα αλλάξει την πορεία του κορωνοϊού. Ωστόσο, επέστησε την προσοχή ότι τα πράγματα θα επιδεινωθούν προτού βελτιωθούν στο μέτωπο του Covid-19. 

Η κυβέρνηση έχει ως στόχο να εξασφαλίσει 100 εκατ.δόσεις εμβολίων κατά του Covid-19 τις πρώτες 100 ημέρες από τη στιγμή που θα αναλάβει πρόεδρος των ΗΠΑ. Κάλεσε επίσης το αμερικανικό Κογκρέσο να χρηματοδοτήσει πλήρως τη διανομή των εμβολίων σε όλες ανεξαιρέτως περιοχές της χώρας, ενώ, όπως είπε, θα χρειαστεί και νέα χρηματοδότηση το επόμενο έτος για τις επόμενες δόσεις των εμβολίων. Διαμήνυσε επίσης ότι θα επιστρατεύσει περισσότερα άτομα για την εποπτεία της διανομής των εμβολίων και την ομαλή λειτουργία της αλυσίδας διανομής.

Το πακέτο των νέων δημοσιονομικών μέτρων στήριξης για την αντιμετώπιση του δεύτερου κύματος της πανδημίας θα είναι μόνο η αρχή, διαμήνυσε επίσης ο Μπάιντεν. Αναφορικά με την επαναλειτουργία των σχολείων, είπε ότι η επιστροφή των παιδιών στο σχολείο θα είναι εθνική προτεραιότητα μέσα στις πρώτες 100 ημέρες της θητείας του. 

Από την πλευρά του, ο απερχόμενος πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ανέφερε ότι σκοπεύει να επιστρατεύσει ακόμη και τη Νομοθετική Πράξη «Αμυντικής Παραγωγής», εάν αυτό κριθεί αναγκαίο, προκειμένου να διασφαλίσει ότι οι Αμερικανοί θα εμβολιαστούν πρώτοι με τα εμβόλια που θα παραχθούν στις ΗΠΑ, αν και όπως είπε, δεν πιστεύει ότι αυτό θα είναι απαραίτητο. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

    

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News