Κόσμος Τετάρτη 23/12/2020, 15:04
ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Παραγγέλνει από Pfizer 100 εκατ. περισσότερα εμβόλια

ΗΠΑ: Παραγγέλνει από Pfizer 100 εκατ. περισσότερα εμβόλια

Σε συμφωνία με τις ΗΠΑ για την προμήθεια 100 εκατ. δόσεων επιπλέον του εμβολίου Covid-19 έως τον Ιούλιο της επόμενης χρονιάς ήλθε η Pfizer. Η συμφωνία για τις πρόσθετες δόσεις ανεβάζει το συνολικό αριθμό εμβολίων που θα διανεμηθούν στις ΗΠΑ στα 200 εκατομμύρια, επιτρέποντας τον εμβολιασμό 100 εκατ. πολιτών.

Η Pfizer, σε συνεργασία με τη γερμανική εταιρεία βιοτεχνολογίας BioNTech Θα παραδώσουν τουλάχιστον 70 εκατ. δόσεις έως τα τέλη Ιουνίου, με στόχο τη συνολική παράδοση 100 εκατ. δόσεων έως τα τέλη Ιουλίου, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία.

Η αμερικανική κυβέρνηση θα καταβάλει 1,95 δισ. δολάρια για τις πρόσθετες 100 εκατ. δόσεις, ανεβάζοντας το σύνολο που θα πληρώσει στη Pfizer σχεδόν στα 4 δισ. δολάρια.

Η κυβέρνηση της Ουάσιγκτον έχει ήδη συμφωνία με τη Pfizer για 100 εκατ. δόσεις του εμβολίου Covid-19, που κυκλοφορεί ήδη στη χώρα μετά την έγκρισή του, με τη διαδικασία του κατεπείγοντως, από την αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων. Την έγκριση της FDA έχει λάβει και το εμβόλιο της Moderna.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών(CDC), περισσότεροι από 600.000 Αμερικανοί έχουν εμβολιασθεί με την πρώτη δόση.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters, Bloomberg

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News