Κόσμος Πέμπτη 17/12/2020, 07:44
ΚΟΣΜΟΣ

Koρωνοϊός: Ο Μπάιντεν θα εμβολιασθεί την επόμενη εβδομάδα

Koρωνοϊός: Ο Μπάιντεν θα εμβολιασθεί την επόμενη εβδομάδα

Ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, θα είναι από τους πρώτους που στις ΗΠΑ που θα κάνουν το εμβόλιο Covid-19. Όπως ανακοίνωσαν στελέχη από το στενό περιβάλλον του Μπάιντεν, αναμένεται να κάνει το εμβόλιο την επόμενη εβδομάδα, σε μια κίνηση που αποσκοπεί στην ενίσχυση της εμπιστοσύνης της κοινής γνώμης και να πεισθούν όσοι έχουν επιφυλακτική στάση απέναντι στο εμβόλιο.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Μάικ Πενς, θα εμβολιασθεί την Παρασκευή, όπως ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος. 

Τόσο ο Μπάιντεν όσο και ο Πενς θα εμβολιασθούν δημοσίως, σε μια προσπάθεια να ενισχύσουν την εμπιστοσύνη για την ασφάλεια του εμβολίου, που θα είναι διαθέσιμο για τον ευρύ πληθυσμό από την επόμενη χρονιά.

«Δεν θέλω να προηγηθώ στη σειρά, αλλά θέλω να δείξουμε στον αμερικανικό λαό ότι το εμβόλιο είναι ασφαλές», δήλωσε χθες ο κ. Μπάιντεν κατά τη διάρκεια εκδήλωσης. Ο ηλικίας 78 ετών υποψήφιος των Δημοκρατικών, που επικράτησε στις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου έναντι του Ρεπουμπλικάνου Ντόναλντ Τραμπ, συγκαταλέγεται μεταξύ των ομάδων υψηλού ρίσκου, λόγω ηλικίας. Ο Μπάιντεν έχει δεσμευθεί να καταστήσει την καταπολέμηση του κορωνοϊού κορυφαία προτεραιότητα όταν θα αναλάβει κι επισήμως καθήκοντα προέδρου, στις 20 Ιανουαρίου.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News