Κόσμος Δευτέρα 6/06/2022, 12:12
ΚΟΣΜΟΣ

Financial Times: «Ελλάδα» είναι η λέξη για καλοκαιρινές διακοπές

Financial Times: «Ελλάδα» είναι η λέξη για καλοκαιρινές διακοπές

Εκτενές αφιέρωμα σε ελληνικούς προορισμούς και μοντέρνα θέρετρα που απευθύνονται σε ενήλικες και παιδιά δημοσίευσαν χθες οι Financial Times, όπου αναφέρεται το εξής: «πείτε ‘kalimera’ σε στυλάτες αποδράσεις μόνο για ενήλικες και κομψά οικογενειακά θέρετρα».

Αθήνα

Το αφιέρωμα ξεκινά από την Αθήνα και συγκεκριμένα από νεοκλασικό του Κολωνακίου και κτίριο στου Ψυρρή, όπου γίνεται ξεχωριστή αναφορά στην αισθητική, τη ζωντάνια του αστικού ιστού και την θέα στην Ακρόπολη.

Ζάκυνθος

Οι Financial Times ταξιδεύουν τους αναγνώστες τους και στη Ζάκυνθο σε δύο θέρετρα, τα οποία προσφέρουν πακέτο για όσες οικογένειες αποζητούν πραγματική χαλάρωση.

Κρήτη

Η Κρήτη, σημαντικός πόλος έλξης τουριστών, κατά τους Financial Times «παντρεύει» με τέλειο τρόπο το παλιό με το μοντέρνο, ενώ αναδεικνύει το μοναδικό ελληνικό φυσικό τοπίο.

Ρόδος

Από την ματιά των Financial Times, η Ρόδος και συγκεκριμένα η Λίνδος «ανταγωνίζεται» την Πάρο όσον αφορά την εσωτερική διακόσμηση, η οποία είναι «σοβαρή, αλλά πανέμορφη», καθώς και την Κρήτη όσον αφορά την αρχαία κληρονομιά.

Πάρος

«Η απόσταση της Πάρου από τη Μύκονο και τη Σαντορίνη είναι περισσότερο πνευματική και λιγότερο πραγματική: όλα απέχουν μεταξύ τους μερικές στάσεις με το πλοίο, αλλά σε αντίθεση με τις γεμάτες ταβέρνες και την έντονη νυχτερινή ζωή των νησιών αυτών, η Πάρος έχει πιο ήρεμα χωριά, πιο γήινες αποχρώσεις και παραλίες με πιο διαχειρίσιμο αριθμό επισκεπτών», γράφουν οι Financial Times, τονίζοντας επίσης ότι είναι ένα μέρος όπου μπορεί κανείς μόνο να κοιμάται, να κολυμπά, να τρώει και να διαβάζει.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Financial Times

Διαβάστε επίσης:

Πού να πάτε φέτος: Μπήκε η Ελλάδα στους 11 προορισμούς του CNN για το 2022;

Το μόνο ελληνικό ξενοδοχείο που ξεχώρισε το Forbes για το φετινό καλοκαίρι

Οι «Σεϋχέλλες της Ελλάδας» και άλλες 3 ελληνικές παραλίες στις καλύτερες της Ευρώπης

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News