Business & Finance Δευτέρα 30/05/2022, 09:34
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Πού να πάτε φέτος: Μπήκε η Ελλάδα στους 11 προορισμούς του CNN για το 2022;

Πού να πάτε φέτος: Μπήκε η Ελλάδα στους 11 προορισμούς του CNN για το 2022;

Είναι σαν να άνοιξαν οι πύλες και να πλημμύρισε ο κόσμος. Έτσι περιγράφει τις κρατήσεις για το καλοκαίρι ο Andrew Steinberg, πράκτορας πολυτελών ταξιδιών, μιλώντας στο CNN. «Οι άνθρωποι έχουν εγκλωβιστεί μέσα για μεγάλο χρονικό διάστημα, παρακολουθούν πράγματα στο διαδίκτυο. Οι συνδρομές στο Netflix έχουν μειωθεί τώρα, οι άνθρωποι θέλουν εμπειρίες, να αγγίξουν και να νιώσουν ξανά την πραγματική ζωή», λέει. 

Το CNN συνέταξε μία λίστα με τους 11 προορισμούς από όλο τον πλανήτη που «μπορούν να προσφέρουν και πάλι τη χαρά του ταξιδιού φέτος το καλοκαίρι». 

1.       Αυστραλία: Μπορεί εκεί να είναι χειμώνας τώρα, αλλά το βόρειο μέρος της Αυστραλίας έχει καιρό που ενδείκνυται για δραστηριότητες σε εξωτερικό χώρο. 

2.       Σιγκαπούρη: Παρότι είναι μια από τις μικρότερες και πιο πυκνοκατοικημένες χώρες στον κόσμο, προσφέρει άπειρες επιλογές για δραστηριότητες. 

3.       Ισραήλ: Ιερή γη για πολλές θρησκείες, το Ισραήλ προσφέρει πολλά συναρπαστικά αξιοθέατα. 

4.       Ελλάδα: «Με λίγους περιορισμούς για τον κορωνοϊό και αυξανόμενο αριθμό απευθείας πτήσεων προς την Ελλάδα από τις ΗΠΑ, η χώρα αυτή, και ιδιαίτερα τα νησιά της, είναι ιδιαίτερα ελκυστικά αυτό το καλοκαίρι», γράφει το CNN. Η Σαντορίνη και η Μύκονος συχνά είναι οι κορυφαίες επιλογές στις λίστες ταξιδιών, ενώ η Κρήτη μπορεί να συνδυαστεί με ένα από τα δύο. Μερικές από τις πιο εκπληκτικές ελληνικές παραλίες βρίσκονται στη Ζάκυνθο, ενώ πίσω στην ηπειρωτική χώρα, η Πελοπόννησος φημίζεται για τα αρχαία ερείπια και τα σύγχρονα οινοποιεία.

5.       Γαλλία: Πάντα δημοφιλής, η Γαλλία προσφέρει πολλά αξιοθέατα και περιπέτειες έξω από το Παρίσι φέτος το καλοκαίρι. 

6.       Μεγάλη Βρετανία: Ο εορτασμός του Πλατινένιου Ιωβηλαίου της Βασίλισσας Ελισάβετ συνεχίζεται έως τις αρχές του Φθινοπώρου. 

7.       Παναμάς: Η διώρυγα θεωρείται ένα από τα επτά θαύματα του σύγχρονου κόσμου και αποτελεί το διασημότερο αξιοθέατο της χώρας. 

8.       Οι Μεγάλες Λίμνες (Great Lakes): Η Viking River Cruises ξεκινά μια νέα κρουαζιέρα, με έμφαση στις περιπέτειες. 

9.       Walt Disney World: Ο θρυλικός προορισμός συνεχίζει να γιορτάζει τα 50 του χρόνια με νέα αξιοθέατα. 

10.   Νέα Υόρκη: Όπως πάντα, το Big Apple καλωσορίζει τους επισκέπτες με νέα ξενοδοχεία. 

11.   Μόντρεαλ: Το ημερολόγιο για το καλοκαιρινό φεστιβάλ του Μόντρεαλ για το 2022 είναι ασφυκτικά γεμάτο. 

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης: 

Ένα ψυχροπολεμικό καταφύγιο, ένα ιγκλού που επιπλέει και μια αετοφωλιά: Τα 10 πιο «OMG» Airbnb

Ποιο ελληνικό ξενοδοχείο βρίσκεται στα τρία καλύτερα του κόσμου

Το μόνο ελληνικό ξενοδοχείο που ξεχώρισε το Forbes για το φετινό καλοκαίρι

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News