Κόσμος Παρασκευή 6/05/2022, 21:26
ΚΟΣΜΟΣ

Κούβα: Έκρηξη σε ξενοδοχείο στο κέντρο της Αβάνας – Τουλάχιστον 8 νεκροί και 25 τραυματίες

Κούβα: Έκρηξη σε ξενοδοχείο στο κέντρο της Αβάνας – Τουλάχιστον 8 νεκροί και 25 τραυματίες

Έκρηξη σημειώθηκε νωρίτερα σε γνωστό ξενοδοχείο στο κέντρο της Αβάνας προκαλώντας τεράστιες καταστροφές, ενώ σύμφωνα με τα κρατικά μέσα ενημέρωσης της Κούβας υπάρχουν τουλάχιστον 8 νεκροί και 25 τραυματίες.

Ο πρόεδρος Μιγκέλ Ντίαζ-Κανέλ, μιλώντας από το σημείο της καταστροφής στην κουβανική τηλεόραση, είπε ότι η έκρηξη στο ξενοδοχείο Saratoga δεν προκλήθηκε από βόμβα, προσθέτοντας ότι η πιο πιθανή αιτία φαίνεται να είναι διαρροή αερίου.

Η κρατική τηλεόραση είπε ότι η έκρηξη «δεν ήταν τρομοκρατική επίθεση», προσθέτοντας ότι το ξενοδοχείο ήταν κλειστό και μόνο εργαζόμενοι βρίσκονταν μέσα τη στιγμή της έκρηξης.

Αυτόπτης μάρτυρας ανέφερε στο Reuters ότι είδε καπνό και φλόγες να βγαίνουν από το κτίριο. Η αστυνομία και τα σωστικά συνεργεία απέκλεισαν την περιοχή, συμπεριλαμβανομένου του ιστορικού κτιρίου Capitolio.

Το ξενοδοχείο νεοκλασικού στιλ ανακαινίστηκε από μια βρετανική εταιρεία μετά την πτώση της Σοβιετικής Ένωσης. Πρόσφατα, είχε χάσει λίγη από τη λάμψη του με το άνοιγμα νέων ξενοδοχείων στην Αβάνα, αλλά εξακολουθούσε να είναι ένας χώρος πέντε αστέρων.

Το ξενοδοχείο είχε ανακοινώσει την επαναλειτουργία του, μετά την πανδημία σε τέσσερις ημέρες, σύμφωνα με τη σελίδα του στο Facebook.

moneyreview.gr με πληροφορίες από το reuters

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News