Κόσμος Δευτέρα 21/12/2020, 22:08
ΚΟΣΜΟΣ

Υποχρεωτικά τα τεστ κορωνοϊού για να πετάξουν οι Βρετανοί στη Νέα Υόρκη

Υποχρεωτικά τα τεστ κορωνοϊού για να πετάξουν οι Βρετανοί στη Νέα Υόρκη

Οι επιβάτες της British Airways που θα ταξιδεύουν από το Ηνωμένο Βασίλειο προς το διεθνές αεροδρόμιο John F. Kennedy της Νέας Υόρκης θα πρέπει να έχουν κάνει τεστ για τον κορωνοϊό και να έχει βγει αρνητικό, όπως δήλωσε σήμερα Δευτέρα, ο κυβερνήτης της πολιτείας Άντριου Κουόμο.

Στη Βρετανία η εμφάνιση του νέου σώματος του κορωνοϊού, η μεταδοτικότητα της οποίου είναι πιο επιθετική σε σχέση με το πρώτο, έχει πυροδοτήσει ένα νέο κύμα πανικού στις τάξεις των κυβερνητικών αξιωματούχων ανά τον κόσμο.

Όπως ανέφερε ο Κουόμο κατά τη διάρκεια σύντομης ενημέρωσης δημοσιογράφων, έχει επίσης ζητήσει από τις Delta Airlines και Virgin Atlantic, να ακολουθήσουν το ίδιο πρωτόκολλο.

Όπως δήλωσε εκπρόσωπος της Delta Airlines, «λαμβάνουμε υπόψη τα όσα είπε ο κυβερνήτης και θα εργαστούμε το γραφείο του για να κατανοήσουμε τις ακριβείς λεπτομέρειες τις οποίες απαιτεί η πολιτεία της Νέας Υόρκης αναφορικά με τις πτήσεις από το Ηνωμένο Βασίλειο».

Περισσότερες από είκοσι χώρες έχουν αναστείλει τις πτήσεις ή απαγόρεψαν τα ταξίδια από μεμονωμένα άτομα, εξαιτίας της εμφάνισης της νέας μετάλλαξης.

Οι αερομεταφορείς σε όλο τον κόσμο έχουν περιορίσει τις διεθνείς πτήσεις εξαιτίας των περιοριστικών μέτρων για τον κορωνοϊό από τον Μάρτιο.

Βάσει των στοιχείων της OAG, αυτή την εβδομάδα είναι προγραμματισμένες 122 πτήσεις από τη Βρετανία προς τις ΗΠΑ και αντίστροφα, από 752 πτήσεις έναν χρόνο νωρίτερα.

moneyreview.gr με πληροφορίες από CNBC

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News