Κόσμος Δευτέρα 21/12/2020, 09:04
ΚΟΣΜΟΣ

Σ. Αραβία: Κλειστά σύνορα και «στοπ» στις πτήσεις για μία εβδομάδα

Σ. Αραβία: Κλειστά σύνορα και «στοπ» στις πτήσεις για μία εβδομάδα

Στην αναστολή των διεθνών πτήσεων και στο κλείσιμο των συνόρων της για μία εβδομάδα προχωρά η Σαουδική Αραβία, εν μέσω των έντονων ανησυχιών που έχει προκαλέσει ο εντοπισμός του νέου στελέχους του κορωνοϊού στη Βρετανία. Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Saudi Press Agency, το βασίλειο δεν αποκλείει την παράταση της αναστολής πτήσεων για ακόμη μία εβδομάδα, ανάλογα με τη φύση της εξάπλωσης του νέου στελέχους.

Η απόφαση του Ριάντ έρχεται μετά την προειδοποίηση του Ηνωμένου Βασιλείου ότι το νέο στέλεχος του κορωνοϊού «είναι εκτός ελέγχου». Η προειδοποίηση υποχρέωσε Γαλλία, Γερμανία και άλλες χώρες να αναστείλουν τις πτήσεις από τη Βρεατνία, ενώ και η Αir Arabia -που έχει την έδρα της στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα- ανακοίνωσε σήμερα ότι αναστέλλει τα δρομολόγια από Μαρόκο προς Ηνωμένο Βασίλειο μέχρι νεωτέρας.

Η Σαουδική Αραβία, που έως τώρα μετράει περίπου 361.000 κρούσματα και 6.122 θανάτόυς, άρχισε από τον Μάιο να αίρει τα περιοριστικά μέτρα. Έκτοτε οι αρχές του Ριάντ δεν έχουν επιβάλει νέους περιορισμούς και έως τώρα η χώρα έχει αποφύγει ένα δεύτερο κύμα έξαρσης του κορωνοϊού.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Βloomberg

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News