Κόσμος Πέμπτη 28/04/2022, 19:45
ΚΟΣΜΟΣ

Μπάιντεν: Οι ΗΠΑ μπορούν να εκτρέψουν φυσικό αέριο σε Πολωνία, Βουλγαρία

Μπάιντεν: Οι ΗΠΑ μπορούν να εκτρέψουν φυσικό αέριο σε Πολωνία, Βουλγαρία

Οι ΗΠΑ θα μπορούσαν να εκτρέψουν φορτία φυσικού αερίου στην Πολωνία και τη Βουλγαρία, τόνισε σήμερα ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, δύο ημέρες αφότου η Gazprom διέκοψε τις ροές φυσικού αερίου στις δύο χώρες.

«Έχουμε συνεργαστεί με συμμάχους, και μπορεί να εκτρέψουμε την πώληση ποσοτήτων φυσικού αερίου από αυτές τις χώρες, στην Πολωνία και τη Βουλγαρία» σημείωσε ο Αμερικανός πρόεδρος.

«Αυτό είναι το μόνο που μπορώ να πω αυτή τη στιγμή» σημείωσε.

Επισήμανε ότι παρά τους ισχυρισμούς της Ρωσίας ότι είναι μια αξιόπιστη πηγή ενέργειας για τον κόσμο, «οι δράσεις τους έναντι της Πολωνίας και της Βουλγαρίας δείχνουν το αντίθετο». Αυτό, είπε ο Μπάιντεν, δείχνει ότι η Ρωσία χρησιμοποιεί την ενέργεια «όχι απλώς ως εμπόρευμα, αλλά ως όπλο».

«Δεν θα αφήσουμε τη Ρωσία να εκφοβίσει και να εκβιάσει για να γλιτώσει τις κυρώσεις» πρόσθεσε.

Απαντώντας στα σχόλια της Ρωσίας σχετικά με την πιθανότητα κλιμάκωσης του πολέμου σε πυρηνική σύγκρουση στην περίπτωση που η Δύση συνεχίσει να υποστηρίζει το Κίεβο, ο πρόεδρος των ΗΠΑ σχολίασε ότι αυτό είναι «αντανάκλαση της αποτυχίας της Ρωσίας».

Ο Μπάιντεν δήλωσε ότι τα σχόλια της Ρωσίας του προκαλούν ανησυχία, «επειδή δείχνουν την απόγνωση της Ρωσίας». «Κανείς δεν πρέπει να κάνει άσκοπα σχόλια σχετικά με τη χρήση πυρηνικών όπλων» υπογράμμισε. «Είμαστε έτοιμοι για ό,τι κι αν κάνουν» δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος.  

«Ποτέ δε θα πετύχεις να κυριαρχήσεις στην Ουκρανία» ήταν το μήνυμά του στον Βλαντίμιρ Πούτιν. «Η επιθετικότητα δεν θα νικήσει, οι απειλές δεν θα νικήσουν» τόνισε. 

Όπως σημείωσε, «όλες αυτές οι ενέργειες αφορούν την αλήθεια – η επένδυση στην ελευθερία και την ασφάλεια της Ουκρανίας είναι ένα μικρό τίμημα για να τιμωρηθεί η επιθετικότητα της Ρωσίας για να μειώσει τον κίνδυνο μελλοντικής σύγκρουσης».

Διαβάστε επίσης:

Στήριξη 33 δισ. δολαρίων για την Ουκρανία προς έγκριση από το αμερικανικό Κογκρέσο

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News