Κόσμος Τετάρτη 20/04/2022, 19:44
ΚΟΣΜΟΣ

Επίσκεψη Τίμερμανς στην Τουρκία για ενίσχυση της συνεργασίας για το κλίμα

Επίσκεψη Τίμερμανς στην Τουρκία για ενίσχυση της συνεργασίας για το κλίμα

Την Τουρκία επισκέπτεται, σήμερα και αύριο ο Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος αρμόδιος για την Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία κ. Φρανς Τίμερμανς, ο οποίος  βρίσκεται στην Άγκυρα, όπου θα συμπροεδρεύσει στον 2ο Διάλογο Υψηλού Επιπέδου ΕΕ-Τουρκίας για το Κλίμα.

Σε αυτούς τους ταραγμένους καιρούς εξαιτίας της ρωσικής επίθεσης κατά της Ουκρανίας, η ΕΕ και η Τουρκία φιλοδοξούν να ενισχύσουν τη συνεργασία τους σε πολιτικές αντιμετώπισης της κλιματικής κρίσης, στις οποίες συμπεριλαμβάνονται οι πολιτικές για την ενεργειακή απόδοση και τη μετάβαση σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Ενόψει της συνόδου COP27 που θα πραγματοποιηθεί στην Αίγυπτο εντός του τρέχοντος έτους, η ΕΕ και η Τουρκία θα συζητήσουν την πρόοδο που έχουν σημειώσει όσον αφορά τις εσωτερικές πολιτικές τους για το κλίμα και τη μετάβαση σε καθαρές μορφές ενέργειας.

Η ΕΕ θα ενθαρρύνει την Τουρκία να υποβάλει μια ενισχυμένη εθνικά καθορισμένη συνεισφορά που να συνάδει με τη συμφωνία του Παρισιού και με τον στόχο της Άγκυρας για κλιματική ουδετερότητα έως το 2053. Κατά την επίσκεψή του στην Άγκυρα, ο Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος κ. Τίμερμανς θα έχει επίσης διμερείς συναντήσεις με την Πρώτη Κυρία κ. Εμινέ Ερντογάν, τον Τούρκο Υπουργό Εξωτερικών κ. Μεβλούτ Τσαβούσογλου, τον Υπουργό Εμπορίου κ. Μεχμέτ Μους και τον Υπουργό Κλίματος, Περιβάλλοντος και Αστικού Σχεδιασμού κ. Μουράτ Κουρούμ. Θα έχει επίσης επαφές με τοπικές επιχειρηματικές οργανώσεις και ΜΚΟ.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News