Κόσμος Σάββατο 19/12/2020, 16:57
ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

Νέα μέτρα εξετάζει η βρετανική κυβέρνηση

Ανησυχία για νέο στέλεχος Covid που εξαπλώνεται ταχύτερα

Νέα μέτρα εξετάζει η βρετανική κυβέρνηση

Την ανάληψη δράσης μετά την επιβεβαίωση ότι ένα νέο στέλεχος του κορωνοϊού μπορεί να μεταδίδεται ταχύτερα και να οδηγήσει σε αύξηση των κρουσμάτων, συζήτησε ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον με υπουργούς της κυβέρνησής του.

Ο επικεφαλής των βρετανικών υγειονομικών αρχών Κρις Ουίτι δήλωσε πως δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής αποδείξεις ότι η παραπάνω εξέλιξη έχει προκαλέσει ένα υψηλότερο ποσοστό θανάτων, ωστόσο έχουν ξεκινήσει έρευνες για να εξακριβωθεί ένα τέτοιο ενδεχόμενο. «Ενημερώσαμε τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και συνεχίζουμε να αναλύουμε τα διαθέσιμα δεδομένα» ανέφερε.

Η βρετανική κυβέρνηση ανακοίνωσε τη Δευτέρα πως η αύξηση των κρουσμάτων στο Λονδίνο και τη νοτιοανατολική Αγγλία ίσως ενδέχεται να συνδέεται σε μια νέα παραλλαγή του ιού.

Ο Τζόνσον, που αναμένεται να παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου το απόγευμα, έχει δεχθεί συστάσεις να ανακοινώσει νέα επείγοντα μέτρα αναχαίτισης της πανδημίας. Στη χώρα καταγράφηκαν χθες 28.507 νέα κρούσματα και 489 θάνατοι. Ο Βρετανός πρωθυπουργός εξέφρασε χθες την ελπίδα ότι η χώρα δεν θα χρειαστεί να εισέλθει σε ένα τρίτο lockdown μετά τα Χριστούγεννα.

Πηγή: Reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News