Κόσμος Τρίτη 15/12/2020, 17:06
ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

Βρετανία: «Τα σχέδια για τα Χριστούγεννα θα στοιχίσουν πολλές ζωές»

Βρετανία: «Τα σχέδια για τα Χριστούγεννα θα στοιχίσουν πολλές ζωές»

Δύο από τις σημαντικότερες ιατρικές επιθεωρήσεις της Βρετανίας καλούν από κοινού την κυβέρνηση να ακυρώσει τα σχέδια για την χαλάρωση των περιορισμών που ισχύουν για την αναχαίτιση της διασποράς της COVID-19 για πέντε ημέρες την περίοδο των Χριστουγέννων, προειδοποιώντας ότι θα διακινδυνεύσει να υπερφορτωθεί το σύστημα υγείας.

Τονίζοντας ότι πρόκειται για μόλις το δεύτερο κοινό κύριο άρθρο που δημοσιεύουν σε περισσότερο από 100 χρόνια, οι επιθεωρήσεις British Medical Journal και Health Service Journal σημειώνουν ότι η κυβέρνηση θα πρέπει μάλλον να ενισχύσει τα μέτρα παρά να επιτρέψει σε τρία νοικοκυριά να μπορούν να συναντηθούν για περίοδο πέντε ημερών. 

«Πιστεύουμε ότι η κυβέρνηση πρόκειται να υποπέσει σε άλλο ένα μεγάλο σφάλμα που θα στοιχίσει πολλές ζωές», υπογραμμίζεται στο άρθρο.

Οι συντάκτες του πιστεύουν ότι αντί να δώσει μια ευκαιρία στον κόσμο να μειώσει τις άμυνες του τα Χριστούγεννα, η Βρετανία θα πρέπει να ακολουθήσει τα πιο προσεκτικά παραδείγματα της Γερμανίας, της Ιταλίας και της Ολλανδίας, οι οποίες μόλις ανακοίνωσαν ότι ενισχύουν τους περιορισμούς.

Η Βρετανία έχει καταγράψει 64.402 θανάτους από την COVID-19, τον δεύτερο υψηλότερο αριθμό στην Ευρώπη.

Το άρθρο αυτό δόθηκε στη δημοσιότητα μια μέρα μετά την ανακοίνωση της κυβέρνησης ότι, λόγω έξαρσης των κρουσμάτων, το Λονδίνο θα τεθεί στην βαθμίδα του «Πολύ Υψηλού Συναγερμού», την υψηλότερη του συστήματος τριών επιπέδων που ισχύει στην Αγγλία για την ανάσχεση της εξάπλωσης του νέου κορωνοϊού. 

moneyreview.gr

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News