Κόσμος Τετάρτη 2/12/2020, 15:04
ΚΟΣΜΟΣ

Tα εμπόδια στη διανομή του εμβολίου -Οι συνθήκες μεταφοράς

Tα εμπόδια στη διανομή του εμβολίου -Οι συνθήκες μεταφοράς

Ο Βρετανός πρωθυπουργός, Μπόρις Τζόνσον, προειδοποίησε τους Βρετανούς να μην ενθουσιάζονται υπερβολικά ότι θα έχουν πολύ σύντομα στη διάθεσή τους το εμβόλιο Pfizer-BioNTech, με τον Βρετανό πρωθυπουργό να σημειώνει ότι υπάρχουν αρκετές προκλήσεις στο ζήτημα της αποθήκευσης και διανομής το εμβολίου που θα πρέπει να ξεπεραστούν. 

Σύμφωνα με τον κ. Τζόνσον, ο εμβολιασμός θα είναι προαιρετικός. «Νομίζω ότι σε αυτό το στάδιο είναι πολύ, πολύ σημαντικό για τους πολίτες να μην έχουν πολύ υψηλές προσδοκίες για την ταχύτητα με την οποία θα είμαστε σε θέση να διανείμουμε το εμβόλιο», ανέφερε ο Βρετανός πρωθυπουργός στο κοινοβούλιο.

«Αναμένουμε μερικά εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου Pfizer-BioNTech πριν από τα τέλη του έτόυς. Και στη συνέχεια θα αρχίσει η κυκλοφορία του όσο πιο γρήγορα μπορούμε», πρόσθεσε ο κ. Τζόνσον.

Οι αποστολές των δόσεων του εμβολίου BioNTech-Pfizer στη Βρετανία θα γίνουν σε ειδικά κουτιά ελεγχόμενης θερμοκρασίας και με ferry ή αεροσκάφη, με την εταιρεία να προετοιμάζεται για την αποστολή των δόσεων τις επόμενες ημέρες, ανέφερε ο εμπορικός διευθυντής της γερμανικής εταιρείας βιοτεχνολογίας, Σον Μάρετ.

Ο κ. Μάρετ διευκρίνισε ότι το εμβόλιο μπορεί να μεταφερθεί για χρονικό διάστημα 2 έως και έξι ωρών σε θερμοκρασία 2-8 βαθμών Κελσίου, ενώ μπορεί να συντηρηθεί για πέντε ημέρες σε ψυγείο. Οι διευκρινίζσεις κατευνάζουν τις ανησυχίες για συντήρηση του εμβολίου σε θερμοκρασία βαθιάς ψύξης μείον 70 βαθμών Κελσίου.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News