Κόσμος Δευτέρα 14/12/2020, 18:38
ΠΑΝΔΗΜΙΑ

Νέο «σκληρό» lockdown στο Λονδίνο

Νέο «σκληρό» lockdown στο Λονδίνο

Σε νέο «σκληρό» lockdown αναμένεται να εισέλθει το Λονδίνο και τμήματα της νοτιανατολικής Αγγλίας, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Ματ Χάνκοκ, επικαλούμενος τον κίνδυνο εκτίναξης των νέων κρουσμάτων κορωνοϊού.

«Τις τελευταίες έξι εβδομάδες είδαμε μια μεγάλη, εκθετική αύξηση του ιού σ’ όλο το Λονδίνο, το Κεντ, τμήματα του Έσσεξ και του Χέρτφορντσιρ. Αποφασίσαμε επομένως, να θέσουμε το ευρύτερο Λονδίνο, το νότιο και δυτικό Έσσεξ και τις νότιες περιοχές του Χέρτφορντσιρ στην κλίμακα 3, δηλαδή στο ύψιστο επίπεδο συναγερμού» επεσήμανε, χαρακτηριστικά.

H μετάβαση στην κλίμακα 3 σημαίνει επί της ουσίας ότι τα καταστήμα υγειονομικού ενδιαφέροντος, όπως μπαρ, παμπ, καφέ και εστιατόρια, θα αναγκαστούν να βάλουν προσωρινό «λουκέτο». Ανοικτές θα παραμείνουν μόνον οι υπηρεσίες του takeaway, του ντελίβερι και του «click & collect».

Υπενθυμίζεται ότι τις προηγούμενες ημέρες είχαν προκληθεί έντονες αντιδράσεις στο Ην. Βασίλειο, με αφορμή τις εικόνες συνωστισμού που παρατηρήθηκαν στα μεγάλα εμπορικά κέντρα του Λονδίνου, και κυρίως έξω από τα Harrods. 

Κι όλα αυτά, μάλιστα, ενώ το Ηνωμένο Βασίλειο αποτέλεσε την πρώτη χώρα, η οποία ενέκρινε την έναρξη της έκτακτης χρήσης του εμβολίου των Pfizer – BioNTech. Λίγες ημέρες αργότερα, ακολούθησαν και οι ΗΠΑ, ενώ έως τα τέλη του έτους αναμένεται και η σχετική έγκριση από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων.

Στο μεταξύ, αυστηρότερο «lockdown» ανακοίνωσε τις προηγούμενες ημέρες και η ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Γερμανίας, υπό τον φόβο ενός νέου τρίτου κύματος του ιού. 

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News