Κόσμος Παρασκευή 11/03/2022, 16:20
ΚΟΣΜΟΣ

Ινδία: Κατά λάθος εκτόξευσε πύραυλο στο Πακιστάν

Ινδία: Κατά λάθος εκτόξευσε πύραυλο στο Πακιστάν

Ο στρατός του Πακιστάν ανακοίνωσε ότι ένας πύραυλος εδάφους-εδάφους που εκτοξεύτηκε από τη γειτονική Ινδία παραβίασε τον εναέριο χώρο της χώρας και κατέληξε στην ανατολική επαρχία Παντζάμπ, προκαλώντας ζημιά σε κτίριο, χωρίς να υπάρξουν θύματα.

Σύμφωνα με την ινδική κυβέρνηση, η εκτόξευση ήταν αποτέλεσμα τεχνικής δυσλειτουργίας, κατά την εκτέλεση συντήρησης ρουτίνας. Όπως τονίστηκε, θα διεξαχθεί έρευνα για το λυπηρό αυτό περιστατικό, από το οποίο «ευτυχώς δεν υπήρξε καμία απώλεια ζωής».

Το Πακιστάν από την πλευρά του, προειδοποίησε την Ινδία «να έχει υπόψη της τις δυσάρεστες συνέπειες μιας τέτοιας αμέλειας και να λάβει αποτελεσματικά μέτρα για να αποφύγει την επανάληψη τέτοιων περιστατικών στο μέλλον».

Πρόκειται για αρκετά ασυνήθιστο περιστατικό, διότι οι πυραυλικές ασκήσεις της Ινδίας πραγματοποιούνται στον Κόλπο της Βεγγάλης και όχι κοντά στα δυτικά σύνορα της χώρας. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι σχέσεις των δύο γειτονικών χωρών είναι τεταμένες από την περίοδο που ανεξαρτητοποιήθηκαν από την Βρετανία.

moneyreview.gr με πληροροφίες από Bloomberg

Διαβάστε επίσης:

Θετική η Μόσχα σε μια ενδεχόμενη συνάντηση Πούτιν – Ζελένσκι

Ποιος πληρώνει το βαρύτερο τίμημα του πολέμου;

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News