Κόσμος Παρασκευή 11/03/2022, 14:19
ΚΟΣΜΟΣ

Θετική η Μόσχα σε μια ενδεχόμενη συνάντηση Πούτιν – Ζελένσκι

Θετική η Μόσχα σε μια ενδεχόμενη συνάντηση Πούτιν – Ζελένσκι

Στο ενδεχόμενο μιας συνάντηση μεταξύ των προέδρων της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, και του ομολόγου του της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, αναφέρθηκε σήμερα Παρασκευή ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου.

Το Κρεμλίνο δεν αποκλείει μια συνάντηση μεταξύ των προέδρων Πούτιν της Ρωσίας και Ζελένσκι της Ουκρανίας, αλλά θα πρέπει να έχει προηγηθεί η κατάλληλη προετοιμασία ώστε αυτή η συνάντηση να έχει αποτελέσματα, δήλωσε μιλώντας σε δημοσιογράφους ο Ντμίτρι Πεσκόφ.

«Κανείς δεν αποκλείει το ενδεχόμενο μιας συνάντησης μεταξύ Πούτιν και Ζελένσκι. Θεωρητικά, είναι πράγματι δυνατό», είπε ο Πεσκόφ, σχολιάζοντας τη δήλωση που είχε κάνει νωρίτερα ο εκπρόσωπος του Τούρκου προέδρου, Ιμπραχίμ Καλίν, ότι μια τέτοια συνάντηση Πούτιν – Ζελένσκι μπορεί να πραγματοποιηθεί σύντομα.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου διευκρίνισε ωστόσο ότι «αντιπροσωπείες και υπουργοί» από τις δύο χώρες θα πρέπει να έχουν προηγουμένως διασφαλίσει ότι οι πρόεδροι της Ρωσίας και της Ουκρανίας θα έχουν μια συνάντηση που θα «επιτύχει αποτελέσματα».

Υπενθυμίζεται πως μια ημέρα πριν, από την Αττάλεια της Τουρκίας, ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ είχε επίσης αναφερθεί στο ενδεχόμενο μιας τέτοιας συνάντησης μεταξύ των δύο ηγετών υποστηρίζοντας πως η Μόσχα είναι ανοιχτή στο να πραγματοποιηθεί αλλά με την προϋπόθεση ότι εκείνη θα είναι ουσιαστική.

Πούτιν: Βλέπει θετικά σημάδια στις συνομιλίες με τους Ουκρανούς

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε πως υπάρχουν ορισμένα θετικά σημάδια στις συνομιλίες της Ρωσίας με την Ουκρανία, όπως του έχουν μεταφέρει οι Ρώσοι διαπραγματευτές. Σύμφωνα μάλιστα με τον ίδιο, οι συνομιλίες Ρώσων-Ουκρανών συνεχίζονταν πρακτικά σε καθημερινή βάση.

Σημειώνεται πως ο Πούτιν είχε σήμερα συνάντηση με τον Λευκορώσο πρόεδρο Αλεξάντερ Λουκασένκο.

Πηγή: kathimerini.gr

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News