Κόσμος Τετάρτη 9/03/2022, 13:23
ΚΟΣΜΟΣ

«Μαλακώνει» η Αυστρία: Κατάργείται το πρόστιμο-μαμούθ για τους ανεμβολίαστους

«Μαλακώνει» η Αυστρία: Κατάργείται το πρόστιμο-μαμούθ για τους ανεμβολίαστους

Στροφή 180 μοιρών στην στρατηγική ενάντια στον κορωνοϊό έκανε η Αυστρία, η οποία είχε ανακοινώσει προ ολίγων μηνών ενδεχομένως τα αυστηρότερα μέτρα σε σχέση με τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες.

Το πρόστιμο έως και 3.600 ευρώ, που επρόκειτο να επιβληθεί από τα μέσα Μαρτίου για τους ανεμβολίαστους, δεν θα ισχύσει, ενώ παράλληλα η αυστριακή κυβέρνηση θα επανεξετάσει σε τρεις μήνες την εκστρατεία εμβολιασμού. Μάλιστα, όπως δήλωσε σήμερα ο νέος υπουργός Υγείας της χώρας, Johannes Rauch, η κυβέρνηση τότε θα έχει το περιθώριο να αντιδράσει με ευελιξία στις εξελίξεις.

Σύμφωνα με στοιχεία του Our World in Data, το ποσοστό των πλήρως εμβολιασμένων στην Αυστρία ανέρχεται περίπου στο 80%, ενώ μία δόση έχει λάβει το 86% του πληθυσμού. Ενισχυτική δόση έχει λάβει περίπου το 46%. Αξίζει να σημειωθεί ότι σήμερα καταγράφηκε ρεκόρ κρουσμάτων στη χώρα, με τον αριθμό να ανέρχεται στους 48.000. Παράλληλα, όμως, ο αριθμός των διασωληνωμένων ασθενών με Covid υποχώρησε στους 182, στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων περίπου πέντε εβδομάδων.

Όσο τα μέτρα χαλαρώνουν σε ολόκληρη τη Γηραιά Ήπειρο, έτσι και στην Αυστρία πλέον δεν απαιτείται σε μεγάλο μέρος της χώρας η επίδειξη «πράσινου» πιστοποιητικού για την είσοδο σε εστιατόρια και ξενοδοχεία. Προηγουμένως όμως, ιδίως πριν το χειμώνα, η Αυστρία προχώρησε σε εθνικό lockdown ανακοινώνοντας αυστηρότατα μέτρα ενάντια στη μετάδοση του κορωνοϊού.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Διαβάστε επίσης:

Ευρώπη: Σημαίνει σταδιακά το τέλος των lockdown για ανεμβολίαστους

Αυστρία: Ανοίγει ο δρόμος για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των ενηλίκων από 1η Φεβρουαρίου

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News