Κόσμος Δευτέρα 31/01/2022, 18:34
ΚΟΣΜΟΣ

Ευρώπη: Σημαίνει σταδιακά το τέλος των lockdown για ανεμβολίαστους

Ευρώπη: Σημαίνει σταδιακά το τέλος των lockdown για ανεμβολίαστους

Η χώρα που επέβαλε πρώτη τα σαφώς αυστηρότερα μέτρα στην Ευρώπη για το τέταρτο κύμα του κορωνοϊού προχώρησε μετά από δυόμισι περίπου μήνες σε άρση του lockdown για τους ανεμβολίαστους. Ο λόγος για την Αυστρία, που ακολούθησε το πρόσφατο παράδειγμα της Ολλανδίας, της Δανίας, του Βελγίου και της Γαλλίας, οι οποίες επίσης έκαναν βήματα την προηγούμενη εβδομάδα για επιστροφή σε μία πιο φυσιολογική καθημερινότητα.

Προς την ίδια κατεύθυνση φαίνεται πως κινούνται και η Ελβετία και η Γερμανία, σημαίνοντας ενδεχομένως το τέλος στους αυστηρούς περιορισμούς του χειμώνα. Μάλιστα, η κυβέρνηση της Δανίας συγκεκριμένα ανακοίνωσε πως μετά από σήεμρα η Covid-19 «δεν θα πρέπει να κατηγοριοποιείται ως μία κοινωνικά κρίσιμη ασθένεια».

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε όλες τις προαναφερθείσες χώρες, τα κρούσματα της Όμικρον εξακολουθούν να είναι υψηλά, σημειώνοντας ακόμη και ρεκόρ. Ωστόσο, τα στοιχεία συνεχίζουν να επιβεβαιώνουν ότι η ασθένεια είναι ηπιότερη, από την άποψη ότι οδηγεί σε χαμηλότερο ποσοστό σοβαρών νοσηλειών.

Αυστρία

Ιδίως στην περίπτωση της Αυστρίας αξίζει να σημειωθεί πως ήταν η πρώτη χώρα στην Ε.Ε. που κατέστησε τον εμβολιασμό υποχρεωτικό για τους ενήλικες. Το πρόστιμο όσων δεν εμβολιάζονται θα ανέρχεται σε έως και 3.600 ευρώ από τα μέσα Μαρτίου, έπειτα από μία εισαγωγική φάση.

Όπως δήλωσε το Σάββατο ο καγκελάριος της χώρας, Καρλ Νεχάμερ, στα άτομα που δεν έχουν κάνει το εμβόλιο θα επιτραπεί η είσοδος στα καταστήματα από τις 12 Φεβρουαρίου και στους χώρους εστίασης και στα ξενοδοχεία μια εβδομάδα αργότερα. Ωστόσο η επίδειξη αρνητικού τεστ θα εξακολουθήσει να ισχύει για τα μπαρ και τα εστιατόρια. 

Παράλληλα, η νυχτερινή απαγόρευση της κυκλοφορία μετατίθεται κατά δύο ώρες, από τις δέκα το βράδυ τα μεσάνυχτα.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Ευρώπη: Το άλλοτε «αδιανόητο» μέτρο γίνεται πραγματικότητα

Αυστρία: Χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων για τους μη εμβολιασμένους

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News