Κόσμος Πέμπτη 13/01/2022, 16:08
ΚΟΣΜΟΣ

Τι γίνεται όταν επιβάλλεται ξαφνικό lockdown και βρίσκεσαι σε ραντεβού… γνωριμίας

Η περιπέτεια μίας 30χρονης Κινέζας

Τι γίνεται όταν επιβάλλεται ξαφνικό lockdown και βρίσκεσαι σε ραντεβού… γνωριμίας

Υποτίθεται ότι θα ήταν ένα γρήγορο ραντεβού γνωριμίας. Αλλά ένα ξαφνικό lockdown για την Covid-19 ανάγκασε μία Κινέζα να μείνει στο σπίτι ενός άγνωστου άνδρα για αρκετές ημέρες. 

Ο λόγος για την 30χρονη Wang, η οποία στις 6 Ιανουαρίου του 2022 επισκέφτηκε το σπίτι ενός άνδρα για ένα συνηθισμένο ραντεβού στα… τυφλά.  

Το σπίτι, για κακή της τύχη, βρισκόταν στην πόλη Zhengzhou, στην κεντρική Κίνα, η οποία βρίσκεται στο επίκεντρο της νέας έξαρσης του κορωνοϊού. 

Λίγα λεπτά αφότου έφθασε στο ραντεβού της, όπου θα είχε γεύμα γνωριμίας με τον άγνωστο άνδρα, οι τοπικές αρχές ανακοίνωσαν την επιβολή ολικού lockdown. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι αποφάσεις για ξαφνικά και ολικά lockdown, σε συνδυασμό με μαζικά test και καραντίνες, αποτελούν βασικές στρατηγικές του δόγματος zero-Covid που εφαρμόζεται στη χώρα της Ασίας. 

Μην μπορώντας να φύγει και να επιστρέψει στην οικία της, η Wang έμεινε στο σπίτι του άγνωστου άνδρα για αρκετές ημέρες, όπως προσφάτως ενημέρωσε η ίδια μέσω βίντεο στα social media.

Μέχρι και σήμερα, δεν είναι γνωστό αν έχει καταφέρει να επιστρέψει σπίτι της. Πάντως, αν πήγε καλά το γεύμα γνωριμίας, είναι πιθανό να μην επιθυμεί να φύγει σύντομα, ανεξαρτήτως της εξέλιξης της πανδημίας. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από CNN

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News