Κόσμος Τετάρτη 5/01/2022, 09:19
ΚΟΣΜΟΣ

Γερμανία: Θέλει να αποφύγει νέο lockdown

Γερμανία: Θέλει να αποφύγει νέο lockdown

Την επιβολή νέου lockdown παρά το γεγονός ότι ο αριθμός των κρουσμάτων της Covid-19 αυξάνεται ραγδαία εξαιτίας της εξάπλωσης της μετάλλαξης Όμικρον του κορονοϊού, θέλει να αποφύγει η Γερμανία, όπως δήλωσε σήμερα Τετάρτη διά στόματος του υπουργού Οικονομικών της χώρας.

«Θέλουμε να αποφύγουμε τα γενικευμένα κλεισίματα ολόκληρων περιοχών στο μέλλον», δήλωσε ο Κρίστιαν Λίντνερ στις εφημερίδες Stuttgarder Nachrichten και Neue Berliner Redaktionsgesellschaft.

«Στόχος μας παραμένει να διατηρήσουμε την κανονικότητα στη ζωή όσο το δυνατόν περισσότερο και να αποφύγουμε τη ζημιά για την κοινωνία όσο το δυνατόν περισσότερο», εξήγησε.

Ο ίδιος έχει υποστηρίξει ότι η Γερμανία πρέπει να είναι σε θέση να εμβολιάσει το σύνολο του πληθυσμού της μέσα σε ένα μήνα σε περίπτωση νέων κυμάτων της πανδημίας.

Η Γερμανία έχει σχετικά χαμηλό ποσοστό εμβολιασμού σε σχέση με άλλες δυτικοευρωπαϊκές χώρες: το 71,3% του πληθυσμού της είναι πλήρως ανοσοποιημένο κατά της Covid-19 και το 39,3% έχει λάβει αναμνηστική δόση.

Σήμερα το ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ της Γερμανίας ανακοίνωσε 58.912 νέα κρούσματα για το προηγούμενο 24ωρο, αύξηση κατά 47% σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα. Το ίδιο διάστημα καταγράφηκαν 346 νέοι θάνατοι ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των θυμάτων της πανδημίας σε 112.925.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News