Κόσμος Τετάρτη 26/01/2022, 08:10
ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Ανεμβολίαστος αποκλείστηκε από τη λίστα αναμονής για μεταμόσχευση καρδιάς

ΗΠΑ: Ανεμβολίαστος αποκλείστηκε από τη λίστα αναμονής για μεταμόσχευση καρδιάς

Εκτός της λίστας αναμονής για μόσχευμα βρέθηκε ένας 31χρονος Αμερικανός που χρειάζεται μεταμόσχευση καρδιάς, επειδή δεν έχει εμβολιαστεί έναντι του κορωνοϊού. 

Ο DJ Ferguson χρειάζεται άμεσα μία νέα καρδιά, όμως το Brigham and Women’s Hospital της Βοστώνης τον έβγαλε από τη λίστα των υποψηφίων για μόσχευμα, όπως λέει ο πατέρας του. 

Σύμφωνα με τον ίδιο, το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού «είναι κατά των αρχών» του γιου του, «δεν πιστεύει σε αυτό». 

Το νοσοκομείο δήλωσε ότι εφαρμόζει την πολιτική του. «Με δεδομένη την έλλειψη διαθέσιμων οργάνων, κάνουμε ό,τι μπορούμε για να διασφαλίσουμε ότι ένας ασθενής που θα λάβει ένα όργανο για μεταμόσχευση έχει τις μεγαλύτερες ελπίδες να επιζήσει», είπε το νοσοκομείο στο BBC. 

Το νοσοκομείο απαιτεί «το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού και συμπεριφορές στον τρόπο ζωής τους για τους υποψηφίους για μεταμόσχευση, ώστε να δημιουργήσει τόσο τις καλύτερες πιθανότητες για μια επιτυχημένη εγχείρηση όσο και να κάνει πιθανότερη την επιβίωση του ασθενή μετά την μεταμόσχευση, με δεδομένο ότι το ανοσοποιητικό του σύστημα είναι δραστικά εξασθενημένο». 

Ουσιαστικά, το νοσοκομείο υπονοεί ότι υπάρχουν και άλλοι παράγοντες που επηρέασαν την απόφαση, αλλά δεν δίνει λεπτομέρειες, για να σεβαστεί την ιδιωτικότητα του ασθενή. 

Όπως έκανε γνωστό, όμως, οι περισσότεροι από τους 100.000 που βρίσκονται σε λίστες αναμονής για μεταμοσχεύσεις δεν θα λάβουν το όργανο που χρειάζονται τα επόμενα πέντε χρόνια, λόγω έλλειψης μοσχευμάτων. 

Ο Ferguson έχει δύο παιδιά και περιμένει το τρίτο.

moneyreview.gr με πληροφορίες από BBC 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News