Κόσμος Τρίτη 28/12/2021, 16:18
ΚΟΣΜΟΣ

Γερμανία: «Εξοπλίζεται» με χάπια κορωνοϊού – Συζητήσεις για υποχρεωτικό εμβολιασμό

Γερμανία: «Εξοπλίζεται» με χάπια κορωνοϊού – Συζητήσεις για υποχρεωτικό εμβολιασμό

Η Γερμανία προχωρά σε αγορά 1 εκατ. δισκίων του φαρμάκου της Pfizer κατά του κορωνοϊού, ώστε να καταπολεμήσει την πρόσφατη έξαρση των κρουσμάτων της Όμικρον.

Το χάπι της Pfizer, το οποίο έλαβε έγκριση για χορήγης πριν από μερικές ημέρες, είναι «πολλά υποσχόμενο», καθώς μπορεί να βοηθήσει όσους κινδυνεύουν από βαριά νόσο, δήλωσε ο υπουργός Υγείας της Γερμανίας, Karl Lauterbach στο γερμανικό ειδησεογραφικό δίκτυο DPA. Αξίζει να σημειωθεί ότι στη Γερμανία καταγράφηκαν συνολικά 10.443 κρούσματα σήμερα, σημειώνοντας αύξηση της τάξης του 43% σε σχέση με χθες.

Ωστόσο, ο αριθμός των κρουσμάτων είναι αρκετά χαμηλότερος σε σχέση με τα υψηλά στο τέλος Νοεμβρίου. Την τελευταία εβδομάδα καταγράφηκαν 215,6 κρούσματα ανά 100.000, που είναι το χαμηλότερο ποσοστό από τις 9 Νοεμβρίου.

Οι γιατροί ευελπιστούν να αξιοποιήσουν το χάπι για την κάλυψη των ασθενών υψηλού κινδύνου, οι οποίο μέχρι στιγμής λάμβαναν τις θεραπείες μονοκλωνικών αντισωμάτων. Τα πρώτα χάπια της Pfizer θα αρχίσουν να καταφθάνουν στη Γερμανία τον Ιανουάριο, σύμφωνα με το DPA.

Υποχρεωτικός εμβολιασμός

Αξίζει να σημειωθεί ότι στόχος της γερμανικής κυβέρνησης είναι ο εμβολιασμός του 80% του πληθυσμού μέχρι το τέλος Ιανουαρίου. Αυτή τη στιγμή, το ποσοστό των εμβολιασμένων στη χώρα ανέρχεται στο 71%. Ωστόσο, γίνονται συζητήσεις και για επιβολή υποχρεωτικού εμβολιασμού.

Χθες το βράδυ, χιλιάδες Γερμανοί διαμαρτυρήθηκαν για το ενδεχόμενο υποχρεωτικότητας του εμβολίου, καθώς και για τα μέτρα που έχουν ληφθεί στη χώρα.

Από σήμερα τέθηκαν όρια στις ιδιωτικές συναθροίσεις, σύμφωνα με τα οποία μπορούν να συνευρεθούν έως και 10 άτομα που είτε έχουν εμβολιαστεί είτε έχουν αναρρώσει. Στην περίπτωση ανεμβολίαστων μπορούν να συναντηθούν μόνο με δύο ακόμη άτομα από άλλο νοικοκυριό.

moneyreview.gr με πληροροφορίες από Bloomberg

Διαβάστε επίσης:

Γερμανία: Η Ελλάδα πρότυπο στους εμβολιασμούς

Κορωνοϊός: Διευρύνονται τα κριτήρια χορήγησης των μονοκλωνικών

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News