Κόσμος Κυριακή 14/11/2021, 14:57
ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

Αυστρία: Σε lockdown οι ανεμβολίαστοι

Αυστρία: Σε lockdown οι ανεμβολίαστοι

Η Αυστρία θέτει εκατομμύρια ανθρώπους που δεν έχουν εμβολιαστεί πλήρως κατά της COVID-19 σε λοκντάουν από αύριο, προκειμένου να αντιμετωπίσει μία νέα έξαρση των μολύνσεων που καταγράφονται σε επίπεδα ρεκόρ, όπως δήλωσε σήμερα ο καγκελάριος Αλεξάντερ Σάλενμπεργκ.

Πρόκειται για τα πιο δραστικά μέτρα που εφαρμόζεται τους τελευταίους μήνες από χώρα της Δυτικής Ευρώπης.

«Πρέπει να αυξήσουμε τα ποσοστά εμβολιασμού. Είναι αδιάντροπα χαμηλά» δήλωσε ο Σάλενμπεργκ σε μία συνέντευξη Τύπου ανακοινώνοντας το νέο μέτρο, μετά από μία βιντεοδιάσκεψη με τους κυβερνήτες εννέα επαρχιών της Αυστρίας.

Περίπου 65% του πληθυσμού έχει πλήρως εμβολιαστεί κατά της COVID-19. Πρόκειται για ένα από τα χαμηλότερα ποσοστά εμβολιασμού στη Δυτική Ευρώπη. Επιπλέον, ο μέσος των κρουσμάτων έχει υπερδιπλασιαστεί αυτόν τον μήνα ξεπερνώντας τα 10.000 με αυτό το ποσοστό μόλυνσης να είναι από τα υψηλότερα στον κόσμο. Το Σάββατο καταγράφηκαν 13.152 κρούσματα ρεκόρ.

Οι εισαγωγές στα νοσοκομεία έχουν ανέβει, συμπεριλαμβανομένων των εισαγωγών στην εντατική, και οι θάνατοι είναι κατά μέσο όρο στα υψηλότερα επίπεδα από τον Μάρτιο, πριν τα εμβόλια γίνουν ευρέως διαθέσιμα.

Τα άτομα χωρίς απόδειξη εμβολιασμού ή ανάρρωσης από τον Covid αναμένεται ότι θα μπορούν να κάνουν μόνο κάποιες συγκεκριμένες δραστηριότητες, όπως εργασία, ψώνια παντοπωλείου, ιατρική περίθαλψη και κάποιες μορφές άσκησης.

Επίσης, αποκλείονται επί του παρόντος από πολλές δραστηριότητες στην Αυστρία, συμπεριλαμβανομένων συναυλιών, εστιατορίων και μπαρ.

«Είμαστε αναγκασμένοι να κάνουμε αυτό το δραστικό και σοβαρό βήμα για να μειώσουμε στο ελάχιστο την επαφή μεταξύ των εμβολιασμένων, προστατευμένων ανθρώπων στην κοινωνία μας και των μη εμβολιασμένων και απροστάτευτων», ανέφερε ο Καγκελάριος Αλεξάντερ Σάλενμπεργκ. 

«Αυτά τα μέτρα θα παρακολουθούνται πολύ στενά και θα επιβληθούν πολύ αυστηρές κυρώσεις».

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News