Κόσμος Τρίτη 9/11/2021, 12:54
ΚΟΣΜΟΣ

Κορωνοϊός: Ποια χώρα βάζει τέλος στη δωρεάν νοσηλεία για τους «ανεμβολίαστους από επιλογή»

Κορωνοϊός: Ποια χώρα βάζει τέλος στη δωρεάν νοσηλεία για τους «ανεμβολίαστους από επιλογή»

Οι ασθενείς με Covid-19 που χρειάζεται να νοσηλευτούν θα πρέπει να πληρώνουν το κόστος από την τσέπη τους, εάν είναι «ανεμβολίαστοι από επιλογή», όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας της Σιγκαπούρης.

Έως τώρα, το κράτος κάλυπτε το κόστος νοσηλείας για τους ασθενείς του κορωνοϊού για όλους τους Σιγκαπουριανούς, τους μόνιμους κατοίκους και τους κατόχους μακροπρόθεσμης άδειας παραμονής, εκτός και εάν βρέθηκαν θετικοί μετά από ταξίδι στο εξωτερικό.

Το υπουργείο ανακοίνωσε ότι για όσους είναι εμβολιασμένοι, η πρακτική αυτή θα συνεχιστεί έως ότου η κατάσταση του κορωνοϊού έχει σταθεροποιηθεί περισσότερο.

Τουλάχιστον το 85% του πληθυσμού της Σιγκαπούρης έχει εμβολιαστεί έναντι του κορωνοϊού και το 18% έχει κάνει την ενισχυτική δόση.

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας, οι ανεμβολίαστοι αποτελούν «μία μεγάλη πλειοψηφία όσων χρειάζονται εισαγωγή σε ΜΕΘ και επιβαρύνουν δυσανάλογα τους πόρους του συστήματος υγείας».

Όσοι είναι ανεμβολίαστοι από επιλογή θα χρεώνονται για τη νοσηλεία τους από τις 8 Δεκεμβρίου.

Το κράτος θα συνεχίσει να καλύπτει το κόστος νοσηλείας για όσους δεν είναι επιλέξιμοι για το εμβόλιο, όπως για τα παιδιά κάτω των 12 ετών και για όσους δεν εμβολιάζονται για ιατρικούς λόγους.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Business Insider 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News