Κόσμος Πέμπτη 3/03/2022, 18:58
ΚΟΣΜΟΣ

Βρετανία: Μυστήριος θάνατος μεγιστάνα με ουκρανική καταγωγή

Ο μεγιστάνας είχε γεννηθεί στη σοβιετική Ουκρανία και είχε πολιτογραφηθεί Ρώσος

Βρετανία: Μυστήριος θάνατος μεγιστάνα με ουκρανική καταγωγή

Πέπλο μυστηρίου καλύπτει τον θάνατο ολιγάρχη με καταγωγή από την Ουκρανία, ο οποίος βρέθηκε νεκρός «υπό άγνωστες συνθήκες» στο σπίτι του στο Σάρεϊ της Βρετανίας.

Οι τοπικές αρχές έχουν προβληματιστεί με τον «ανεξήγητο», όπως λένε, θάνατο του 66χρονου Mikhail Watford, ο οποίος έγινε πλούσιος χάρη στο πετρέλαιο και το φυσικό αέριο μετά την πτώση της Σοβιετικής Ένωσης, ενώ στη Βρετανία είχε δραστηριοποιηθεί στην αγορά ακινήτων.

H σορός του μεγιστάνα βρέθηκε τη Δευτέρα στην έπαυλή του στο Wentworth Estate του Σάρεϊ, μια περιοχή δυτικά του Λονδίνου.

«Ενημερωθήκαμε τη Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου για σορό άνδρα σε διεύθυνση στην οδό Portnall Drive, στο Wentworth. Ασθενοφόρο μετέβη στο σημείο αλλά ο άνδρας, ο οποίος ήταν στα 60, δυστυχώς ήταν ήδη νεκρός. Οι συγγενείς του ενημερώθηκαν και τους δόθηκε ψυχολογική υποστήριξη από ειδικά εκπαιδευμένους αστυνομικούς» ανέφερε εκπρόσωπος της αστυνομίας του Σάρεϊ.

Πάντως, όπως μεταδίδει ο Guardian, οι τοπικές δεν θεωρούν ότι ο θάνατός του ήταν «ύποπτος».

Το κανονικό όνομα του επιχειρηματία ήταν Mikhail Tolstosheya. Είχε γεννηθεί στην Ουκρανία το 1955, κατά τη Σοβιετική περίοδο. Χαϊδευτικά τον φώναζαν «Misha» και άλλαξε το επίθετο του στο πιο βρετανικό «Watford» όταν μετακόμισε στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Αρχικά, ζούσε στο Λονδίνο με την Εσθονή γυναίκα του και μετά μετακόμισε στο Σάρεϊ. Μετά την πτώση της Σοβιετικής Ένωσης, πολιτογραφήθηκε Ρώσος. Είχα τρία παιδιά έναν από τον πρώτο του γάμο και δύο από τον δεύτερο.

Σύμφωνα με τους Sunday Times, ο επιχειρηματίας είχε ζήσει μια άνετη παιδική ηλικία στη σοβιετική Ουκρανία. Δίπλα στη βίλα των 18 εκατ. λιρών που διατηρούσε στο Σάρεϊ, κατοικούσε η μητέρα του.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Guardian

Διαβάστε επίσης:

Ποια είναι τα «γεράκια» του Πούτιν που «τρέχουν» τον πόλεμο στην Ουκρανία

Ρωσία: Έχασε τη στήριξη των ολιγαρχών ο Πούτιν;

Ο 19χρονος που εξόργισε τον Elon Musk τα βάζει με Ρώσους ολιγάρχες

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News