Κόσμος Πέμπτη 24/02/2022, 15:03
ΚΟΣΜΟΣ

Τζόνσον: Δικτάτορας ο Πούτιν – Σκληρές κυρώσεις στη Ρωσία

Οι μαζικές κυρώσεις θα τσακίσουν τη ρωσική οικονομία, προειδοποίησε ο Τζόνσον

Τζόνσον: Δικτάτορας ο Πούτιν – Σκληρές κυρώσεις στη Ρωσία

Βάρβαρη χαρακτήρισε σε διάγγελμά του τη ρωσική στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου, Μπόρις Τζόνσον, χαρακτηρίζοντας δικτάτορα τον Ρώσο πρόεδρο, Βλαντίμιρ Πούτιν.

«Οι χειρότεροι μας φόβοι έγιναν πραγματικότητα. Πρόκειται για επίθεση στη δημοκρατία σε διεθνή κλίμακα» ανέφερε ο Βρετανός πρωθυπουργός.

«Η αποστολή μας είναι ξεκάθαρη: διπλωματικά, πολιτικά, οικονομικά και εντέλει στρατιωτικά, αυτή η επαίσχυντη και βάρβαρη εκστρατεία του Βλαντίμιρ Πούτιν πρέπει να αποτύχει» τόνισε ακόμη.

Όπως είπε, «η Ουκρανία δεν είναι κάποια μακρινή χώρα για την οποία γνωρίζουμε ελάχιστα, είναι η δεύτερη μεγαλύτερη χώρα στην Ευρώπη. Είναι μια χώρα που για δεκαετίες απολαμβάνει ελευθερία και δημοκρατία. Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε να εξαφανιστεί αυτή η ελευθερία. Δεν μπορούμε και δεν θα κοιτάξουμε προς άλλη κατεύθυνση».

 

 

Ο κ. Τζόνσον προανήγγειλε μαζικές οικονομικές κυρώσεις από τη Βρετανία και τους συμμάχους της κατά της Μόσχας, με στόχο να «τσακίσουν» τη ρωσική οικονομία. Πρόσθεσε ότι η Δύση πρέπει να βάλει τέλος στην εξάρτησή της από το ρωσικό πετρέλαιο και φυσικό αέριο, κάτι που είχε ενισχύσει την επιρροή του Πούτιν.

Υποστήριξε ακόμη ότι οι Ρώσοι πολίτες δεν πιστεύουν πως οι επιθέσεις γίνονται «στο όνομα τους», ενώ δήλωσε βέβαιος «η φλόγα της ελευθερίας θα λάμψει ξανά στην Ουκρανία».

Ο Βρετανός ηγέτης εξέφρασε τη στήριξή του στον ουκρανικό λαό, λέγοντας: «Δεν πιστεύω ότι ο Ρώσος δικτάτορας θα μπορέσει να καταπιέσει ποτέ το εθνικό φρόνημα των Ουκρανών και την πεποίθησή τους ότι η χώρα τους πρέπει να παραμείνει ελεύθερη».

Και πρόσθεσε απευθυνόμενος στον βρετανικό λαό: «Θα κάνουμε, βεβαίως, τα πάντα για να διατηρήσουμε ασφαλή τη χώρα μας», σημειώνοντας ότι πρόκειται για μία κρίση που αφορά στο δικαίωμα μίας χώρας να επιλέγει το μέλλον της.

Νωρίτερα, η Βρετανίδα υπουργός Εξωτερικών, Λιζ Τρας, κάλεσε τον Ρώσο πρέσβη για εξηγήσεις αναφορικά με τις κινήσεις της Μόσχας κατά της Ουκρανίας.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Ουκρανία: Διεθνείς αντιδράσεις για τη ρωσική εισβολή

Ε.Ε.: Εξετάζει νέο πακέτο κυρώσεων στη Ρωσία

Στην περιοχή του Κιέβου τα ρωσικά στρατεύματα

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News