Κόσμος Κυριακή 6/02/2022, 16:39
ΚΟΣΜΟΣ

Delta: Τι θα γίνει με τους απείθαρχους επιβάτες;

Delta: Τι θα γίνει με τους απείθαρχους επιβάτες;

Απαγόρευση επιβίβασης στις πτήσεις της ζήτησε η Delta από το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης για τους «απείθαρχους» ταξιδιώτες, σε μία ακόμη προσπάθεια της αεροπορικής να περιορίσει τις επιθετικές συμπεριφορές εν πτήσει.

Οπως τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος της Delta, Ed Bastian, παρότι τα περιστατικά αυτά εμφανίζονται σπανίως, μία λίστα απαγόρευσης θα μπορούσε να αποτρέψει αντίστοιχα περιστατικά στο μέλλον, ενώ παράλληλα θα λειτουργούσε παραδειγματικά για όσους επιβάτες δεν ακολουθούν τις οδηγίες του πληρώματος. Αξίζει να σημειωθεί ότι το θέμα έχει έρθει στο προσκήνιο, διότι οι επιθετικές συμπεριφορές έχουν αυξηθεί από την επέλαση της πανδημίας με πιο συχνή την περίπτωση έντονης άρνησης να φορέσουν μάσκα στο αεροσκάφος.

Πέρυσι, η αρμόδια υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας των ΗΠΑ ανακοίνωσε πως δεν θα ανεχτεί καθόλου τους απείθαρχους επιβάτες. Η απόφαση ήταν αποτέλεσμα του αριθμού – ρεκόρ προβληματικών περιστατικών (5.981 σε σύνολο για το 2021), εκ των οποίων το 72% αφορούσε την άρνηση να φορέσουν μάσκα. Σε 350 από τις περιπτώσεις αυτές επενέβησαν οι αστυνομικές αρχές. Αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι στιγμής φέτος έχουν σημειωθεί 323 αναφορές για αντίστοιχα περιστατικά.

Η Delta συγκεκριμένα είχε εισηγηθεί πέρυσι τον Σεπτέμβριο για δημιουργία μίας κοινής λίστας στις αεροπορικές των ΗΠΑ, με βάση την οποία η κάθε εταιρεία θα μπορούσε να προετοιμαστεί κατάλληλα ή και να απαγορεύσει την είσοδο σε επιβάτες που είχαν παραβατική συμπεριφορά σε άλλες πτήσεις.

Ο εισαγγελέας που ασχολήθηκε με την υπόθεση, τόνισε ότι πρέπει να δοθεί προτεραιότητα στα περιστατικά βίας εν πτήσει, όπως τις επιθέσεις φραστικές ή σωματικές σε μέλη του πληρώματος ή άλλους επιβάτες. Μάλιστα, τον Νοέμβριο η αμερικανική υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας ανακοίνωσε πως 37 περιστατικά μεταβιβάστηκαν στο FBI.

Αξίζει να σημειωθεί πως η Delta έχει ήδη απαγορεύσει ήδη σε 1.900 άτομα να κλείνουν εισιτήρια με τα αεροσκάφη της λόγω άρνησής τους να φορέσουν μάσκα.

moneyreview.gr με πλροφορίες από CNBC

Διαβάστε επίσης:

Οι αεροσυνοδοί έχουν γίνει «σάκοι του μποξ» για τους επιβάτες

Οι ασφαλέστερες αεροπορικές εταιρείες για το 2022

Πώς θα μοιάζουν οι business θέσεις των αεροπλάνων σε λίγα χρόνια

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News