Κόσμος Κυριακή 13/12/2020, 16:45
ΚΟΣΜΟΣ

Οι πρώτες εικόνες από τις αποστολές του εμβολίου στις ΗΠΑ 

Οι πρώτες εικόνες από τις αποστολές του εμβολίου στις ΗΠΑ 

Σε κλίμα ευφορίας ξεκίνησαν και επίσημα οι πρώτες αποστολές του εμβολίου της Pfizer από το εργοστάσιό της στο Μίσιγκαν προς τα κέντρα εμβολιασμού. 

Τα εμβόλια θα πρέπει να έχουν φθάσει στον προορισμό τους έως αύριο το πρωί ώρα ΗΠΑ για να ξεκινήσει στη συνέχεια η διαδικασία εμβολιασμού, μία άσκηση με μεγάλο βαθμό δυσκολίας για τον κλάδο υηείας, καθώς η διαδικασία είναι αρκετά περίπλοκη. 

Οι ΗΠΑ έγιναν η πέμπτη χώρα που έδωσε πράσινο φως (μετά τη Βρετανία, το Μπαχρέιν, τον Καναδά και το Μεξικό). Αρμόδια επιτροπή του FDA αναμένεται να εξετάσει μέσα στην επόμενη εβδομάδα την έγκριση ενός δεύτερου εμβολίου, αυτού της Moderna.

Τα πρώτα φορτηγά έφυγαν για τον προορισμό τους στις 03:00 τα ξημερώματα ώρα Ελλάδος, εν μέσω χειροκροτημάτων από το προσωπικό της εταιρείας. 

Οι πρώτες εικόνες από τις αποστολές του εμβολίου στις ΗΠΑ -1

Τα πλάνα που έχουν δημοσιοποιηθεί δείχνουν τους εργαζόμενους, φορώντας μάσκες, να αφαιρούν τα πρώτα κουτιά –που στο μέγεθος δεν διαφέρουν πολύ από αυτό των κουτιών της πίτσας- με τα φιαλίδια του εμβολίου και να τα τοποθετούν σε μεγάλους μπλε καταψύκτες, προτού και αυτοί συσκευασθούν και σημανθούν προς αποστολή.

Οι πρώτες παρτίδες εμβολίων των Pfizer/BioNTech αναμένονται στα κέντρα εμβολιασμού των ΗΠΑ το πρωί της Δευτέρας, προκειμένου να αρχίσουν αμέσως να χορηγούνται στους Αμερικανούς, ανακοίνωσαν οι αρχές της χώρας.

Οι πυρετώδεις προετοιμασίες βρίσκονται σε εξέλιξη την ώρα που ο απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας του νέου κορωνοϊού πλησίαζε τους 300.000 νεκρούς, έπειτα από εβδομάδες έξαρσης των μολύνσεων και των εισαγωγών στα νοσοκομεία που έχουν φέρει τα συστήματα υγείας των αμερικανικών πολιτειών στα όρια των αντοχών τους.

«Μπορούμε να περιμένουμε πως 145 κέντρα σε όλες τις πολιτείες θα λάβουν το εμβόλιο τη Δευτέρα, 425 κέντρα επιπλέον την Τρίτη. Και τα 66 τελευταία κέντρα την Τετάρτη, με τα οποία θα τελειώσει η πρώτη παράδοση του εμβολίου των Pfizer/BioNTech», εξήγησε ο στρατηγός Γκας Πέρνα, της επιχείρησης Warp Speed που ανέλαβε η αμερικανική κυβέρνηση προκειμένου να διασφαλίσει τη διανομή του εμβολίου.

Πηγή: kathimerini.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News