Κόσμος Παρασκευή 11/12/2020, 09:15
ΚΟΣΜΟΣ

Υπέρ της έγκρισης του εμβολίου της Pfizer επιτροπή συμβούλων του FDA

Υπέρ της έγκρισης του εμβολίου της Pfizer επιτροπή συμβούλων του FDA

Μία ανεξάρτητη ομάδα συμβούλων του Ομοσπονδιακού Οργανισμού Φαρμάκων (FDA) των ΗΠΑ τάχθηκε χθες κατά συντριπτική πλειοψηφία υπέρ της έγκρισης της κατεπείγουσας χρήσης του εμβολίου της Pfizer κατά του κορωνοϊού, προχωρώντας ένα ακόμα βήμα στον δρόμο προς την έναρξη του εμβολιασμού στη χώρα, όπου η πανδημία έχει στοιχίσει τη ζωή σε πάνω από 285.000 ανθρώπους.

Ο FDA αναμένεται να εγκρίνει την κατεπείγουσα χρήση του εμβολίου εντός των επόμενων ημερών. Η διανομή του εμβολίου και ο εμβολιασμός στις ΗΠΑ αναμένεται να ξεκινήσουν αμέσως μετά. 

Η επιτροπή ενέκρινε με 17 ψήφους υπέρ έναντι τριών κατά, τη γνωμοδότηση ότι τα εγνωσμένα οφέλη του εμβολίου, το οποίο ανέπτυξαν οι Pfizer-BioNTech, υπερτερούν των κινδύνων λήψης για άτομα 16 ετών και άνω στα οποία θα χορηγηθεί. Ένα μέλος της ομάδας απείχε.

Η Pfizer είχε ζητήσει την έγκριση του εμβολίου δύο δόσεων για χρήση σε άτομα ηλικίας 16 έως 85 ετών. Τα μέλη της επιτροπής συζήτησαν για το αν πρέπει να συμπεριληφθούν στη σύσταση τα άτομα ηλικίας 16 και 17 ετών. Τελικά, τάχθηκαν υπέρ της γνωμοδότησης, όπως τους τέθηκε από τον FDA, η περιλάμβανε τους εφηβους ηλικίας 16 έως 17 ετών.

Η επιτροπή συζήτησε επίσης τον κίνδυνο αλλεργικής αντίδρασης στο εμβόλιο, έπειτα από δύο σοβαρά τέτοια περιστατικά στο Ηνωμένο Βασίλειο. 

Πηγή: Reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News