Κόσμος Κυριακή 13/12/2020, 16:21
ΚΟΣΜΟΣ

Η Γερμανία «νίπτει τα χείρας της» για το Brexit 

Η Γερμανία «νίπτει τα χείρας της» για το Brexit 

Καμία ανάμειξη σχετικά με τις συνομιλίες που αφορούν το διαζύγιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης με το Ηνωμένο Βασίλειο δεν είχε η Γερμανία, όπως ξεκαθάρισε σήμερα Κυριακή η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ.

Με αυτό τον τρόπο η Γερμανίδα καγκελάριος θέλησε να δώσει απάντηση σε δημοσιεύματα των βρετανικών μέσων μαζικής ενημέρωσης, τα οποία της καταλογίζουν συμμετοχή και ευθύνες για την αδυναμία να καταλήξουν σε συμφωνία η Ε.Ε. με τη Βρετανία. 

«Δεν διαπραγματεύτηκα εγώ καθόλου. Διαπραγματεύεται η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και ο (ειδικός διαπραγματευτής) Μισέλ Μπαρνιέ για όλους μας», τόνισε, επισημαίνοντας ταυτόχρονα ότι «η διαπραγματευτική θέση της Ε.Ε. δεν έχει αλλάξει».

«Είναι σαφές ότι η διαπραγμάτευση δεν είναι εύκολη. Η Μεγάλη Βρετανία αποχωρεί από την εσωτερική αγορά και πρέπει να προσέξουμε, ώστε με την πάροδο του χρόνου, όταν θα γίνεται όλο και μεγαλύτερη η διαφορά μεταξύ Βρετανίας και Ε.Ε. σε ό,τι αφορά το νομικό καθεστώς, να υπάρχουν δίκαιες συνθήκες ανταγωνισμού», διευκρίνισε η Άγκελα Μέρκελ και πρόσθεσε ότι η ίδια θεωρεί πως πρέπει να καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια, προκειμένου να υπάρξει αποτέλεσμα. «Κάθε δυνατότητα για αποτέλεσμα είναι ασφαλώς πολύ ευπρόσδεκτη», κατέληξε.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News