Κόσμος Σάββατο 18/12/2021, 20:57
ΚΟΣΜΟΣ

Ολλανδία: Επιβάλλει αυστηρό lockdown για τα Χριστούγεννα

Ολλανδία: Επιβάλλει αυστηρό lockdown για τα Χριστούγεννα

Σε αυστηρό lockdown κατά την περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς στο πλαίσιο της προσπάθειας να περιορισθεί η εξαιρετικά μεταδοτική μετάλλαξη Όμικρον του κορωνοϊού, μπαίνει η Ολλανδία. Στην ανακοίνωση αυτή προέβη ο πρωθυπουργός της χώρας Μαρκ Ρούτε σήμερα Σάββατο. 

Τα μέτρα που περιλαμβάνουν το κλείσιμο όλων των μη απαραίτητων καταστημάτων, των εστιατορίων, των κομμωτηρίων και των γυμναστηρίων θα τεθούν σε ισχύ αρχής γενόμενης από αύριο Κυριακή και θα παραμείνουν έως τις 14 Ιανουαρίου. Συγχρόνως όλα τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά έως τις 9 Ιανουαρίου.

«Η Ολλανδία κλείνει ξανά. Είναι αναπόφευκτο εξαιτίας του πέμπτου κύματος που μας έρχεται με τη μετάλλαξη Όμικρον», δήλωσε ο Ρούτε κατά τη διάρκεια τηλεοπτικού διαγγέλματος.

Άλλα μέτρα περιλαμβάνουν τη σύσταση τα νοικοκυριά να μην δέχονται περισσότερους από δύο επισκέπτες και οι συγκεντρώσεις σε εξωτερικούς χώρους περιορίζονται επίσης έως τα δύο άτομα.

Μια αποτυχημένη δράση τώρα θα οδηγούσε πιθανότατα σε «μια μη διαχειρίσιμη κατάσταση στα νοσοκομεία», τα οποία έχουν ήδη περιορίσει την τακτική τους περίθαλψη για να δημιουργήσουν χώρο για τους ασθενείς με Covid-19, συμπλήρωσε ο Ολλανδός πρωθυπουργός.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Μετάλλαξη Όμικρον: Αυστηρότερα μέτρα σε όλη την Ευρώπη

Μετάλλαξη Όμικρον: Μετά το Ισραήλ, και η Ιαπωνία κλείνει τα σύνορα

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News