Κόσμος Κυριακή 28/11/2021, 15:06
ΚΟΣΜΟΣ

Ολλανδία: Βρέθηκαν 13 κρούσματα της μετάλλαξης Όμικρον

Ολλανδία: Βρέθηκαν 13 κρούσματα της μετάλλαξης Όμικρον

Δεκατρία κρούσματα της μετάλλαξης Όμικρον εντοπίστηκαν στην Ολλανδία, ανάμεσα στους επιβάτες δύο πτήσεων που έφτασαν από τη Ν. Αφρική, την Παρασκευή. 

Από τους 600 επιβάτες των δύο πτήσεων, οι 61 βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό. Τα άτομα αυτά παρέμειναν σε απομόνωση σε ξενοδοχείο κοντά στο αεροδρόμιο, ενώ από τις περαιτέρω εξετάσεις που έγιναν, διαπιστώθηκε ότι οι 13 είχαν μολυνθεί από τη μετάλλαξη Όμικρον. 

Ο υπουργός Υγείας της Ολλανδίας λέει τώρα πως πιθανότατα, θα εμφανιστούν και άλλα κρούσματα της μετάλλαξης στη χώρα, εκτιμώντας πως αυτά είναι «η κορυφή του παγόβουνου». 

Την Παρασκευή, η ολλανδική κυβέρνηση απαγόρευσε όλες τις πτήσεις από τη νότια Αφρική. Αποφασίστηκε ότι οι επιβάτες που βρίσκονταν ήδη στον αέρα προς την Ολλανδία θα έπρεπε να υποβληθούν σε τεστ και καραντίνα με την άφιξή τους, με αποτέλεσμα όλοι οι επιβάτες των δύο πτήσεων από το Κέιπ Τάουν και το Γιοχάνεσμπουργκ να ελεγχθούν, έπειτα από πολύωρη αναμονή. 

Τώρα, οι ολλανδικές αρχές προσπαθούν να έρθουν σε επικοινωνία με 5.000 άλλους επιβάτες που είχαν ταξιδέψει από τη Ν. Αφρική, τη Μποτσουάνα, το Εσουατίνι, το Λεσότο, τη Μοζαμβίκη, τη Ναμίμπια και τη Ζιμπάμπουε από την περασμένη Δευτέρα, προκειμένου να υποβληθούν σε τεστ. 

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News