Κόσμος Σάββατο 18/12/2021, 08:07
ΚΟΣΜΟΣ

Μετάλλαξη Όμικρον: Αυστηρότερα μέτρα σε όλη την Ευρώπη

Μετάλλαξη Όμικρον: Αυστηρότερα μέτρα σε όλη την Ευρώπη

Η μετάλλαξη Όμικρον εξαπλώνεται «με την ταχύτητα του φωτός» στην Ευρώπη, διαπίστωσε ο Γάλλος πρωθυπουργός Ζαν Καστέξ, εκτιμώντας ότι θα γίνει κυρίαρχη στη Γαλλία έως τις αρχές του 2022. 

Μέχρι στιγμής, πλήττεται περισσότερο η Βρετανία, η οποία κατέγραψε 15.000 κρούσματα της Όμικρον την Παρασκευή. Η Γαλλία προχωρά σε αυστηροποίηση των ταξιδιωτικών περιορισμών για όσους έρχονται από το Ηνωμένο Βασίλειο, καθώς οι υγειονομικές αρχές περιμένουν ένα κύμα από κρούσματα σε όλη την Ευρώπη. 

Πρόσθετοι περιορισμοί ανακοινώθηκαν στη Γερμανία, στην Ιρλανδία και στην Ολλανδία την Παρασκευή. 

Η Γερμανία κατέγραψε 50.000 νέα κρούσματα του κορωνοϊού την Παρασκευή και χαρακτήρισε τη Γαλλία, τη Νορβηγία και τη Δανία ως χώρες «υψηλού κινδύνου». 

Στην Ιρλανδία, το ένα τρίτο των νέων κρουσμάτων οφείλεται στη μετάλλαξη Όμικρον και οι αρχές εκτιμούν ότι τα νέα κρούσματα θα ξεπεράσουν ό,τι έχει  βιώσει η χώρα έως τώρα. 

Εν όψει και της αυξημένης ταξιδιωτικής κίνησης για τις γιορτές, η Ιταλία και η Πορτογαλία, όπως και η Ελλάδα, έκαναν απαραίτητο το τεστ κορωνοϊού για όσους εισέρχονται στη χώρα, ακόμα και για τους εμβολιασμένους. 

Στην Ολλανδία, οι υγειονομικές αρχές συστήνουν την επιβολή αυστηρού lockdown, καθώς η μετάλλαξη Όμικρον αναμένεται να γίνει κυρίαρχη στη χώρα έως τον Ιανουάριο. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από BBC

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News