Κόσμος Σάββατο 18/12/2021, 17:24
ΚΟΣΜΟΣ

ΠΟΥ: Σε 89 χώρες έχει αναφερθεί η μετάλλαξη Όμικρον

ΠΟΥ: Σε 89 χώρες έχει αναφερθεί η μετάλλαξη Όμικρον

Η μετάλλαξη Όμικρον έχει αναφερθεί σε 89 χώρες και ο αριθμός των κρουσμάτων διπλασιάζεται σε 1,5 με 3 ημέρες σε περιοχές όπου υπάρχει μετάδοση στην κοινότητα, ανακοίνωσε σήμερα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ).

Σύμφωνα με τον ΠΟΥ, η μετάλλαξη Όμικρον εξαπλώνεται ραγδαία σε χώρες με υψηλά επίπεδα ανοσίας του πληθυσμού, αλλά δεν είναι σαφές αν αυτό οφείλεται στην ικανότητα του ιού να διαφεύγει της ανοσιακής προστασίας, στην εγγενή αυξημένη μεταδοτικότητά του ή σε έναν συνδυασμό των δύο.

Στις 26 Νοεμβρίου, λίγο μετά τον εντοπισμό της, ο ΠΟΥ χαρακτήρισε την Όμικρον παραλλαγή ανησυχίας και ακόμη πολλά πράγματα για αυτήν παραμένουν άγνωστα, μεταξύ των οποίων και η σοβαρότητα της νόσου που προκαλεί.

«Ακόμη υπάρχουν περιορισμένα στοιχεία για την κλινική σοβαρότητα της Όμικρον. Απαιτούνται περισσότερα στοιχεία για να αντιληφθούμε το προφίλ σοβαρότητας και με ποιόν τρόπο επηρεάζεται αυτή από τον εμβολιασμό και την προϋπάρχουσα ανοσία», αναφέρει ο ΠΟΥ.

Ο Οργανισμός προειδοποιεί ότι με τον αριθμό των κρουσμάτων να αυξάνεται τόσο γρήγορα σε κάποιες περιοχές τα νοσοκομεία κινδυνεύουν να υπερφορτωθούν.

«Οι νοσηλείες στο Ηνωμένο Βασίλειο και στη Νότια Αφρική συνεχίζουν να αυξάνονται και δεδομένων των αυξανόμενων κρουσμάτων είναι πιθανό πολλά συστήματα υγείας να υπερφορτωθούν σύντομα», σημειώνεται.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News