Κόσμος Παρασκευή 10/12/2021, 19:26
ΚΟΣΜΟΣ

Ρώμη: Έκκληση για λιγότερο χαρτί περιτυλίγματος – Προβλήματα ενόψει Χριστουγέννων

Ρώμη: Έκκληση για λιγότερο χαρτί περιτυλίγματος – Προβλήματα ενόψει Χριστουγέννων

Έκκληση για μείωση του χαρτιού περιτυλίγματος απηύθυναν οι αρμόδιες ιταλικές αρχές προς τους κατοίκους της Ρώμης ενόψει των Χριστουγέννων, καθώς η ιταλική πρωτεύουσα αντιμετωπίζει εδώ και χρόνια πρόβλημα με τη συλλογή απορριμάτων.

Οι νέοι επικεφαλής της πόλης δέχονται έντονη πίεση, ώστε να εκπληρώσουν τη δέσμευσή τους για την επίλυση του προβλήματος και συγκεκριμένα τον καθαρισμό των δρόμων μέχρι τα Χριστούγεννα. Στην προσπάθεια αυτή θα καταβάλλουν μπόνους στους εργαζομένους στα απορριματοφόρα, ώστε να αποφύγουν τυχόν ελλείψεις στο χώρο.

Η Sabrina Alfonsi, σύμβουλος περιβάλλοντος, δήλωσε στην ιταλική εφημερίδα Il Messaggero ότι το ζήτημα του χαρτιού περιτυλίγματος δεν είναι «καθόλου αστείο».

«Ως κυβέρνηση έχουμε λάβει όλα τα δυνατά μέτρα για να βελτιώσουμε τη συλλογή απορριμάτων και για να βρούμε νέες χωματερές για τα σκουπίδια που παράγει η Ρώμη. Τα Χριστούγεννα είναι μία εξαιρετικά περίπλοκη περίδιος, ιδίως για τα πακέτα. Η παραγωγή απορριμάτων αυξάνεται, ενώ θα έπρεπε αντιθέτως να μειώνεται», τόνισε η ίδια.

Δώρα Χριστουγέννων

Επίσης, επεσήμανε ότι η σύσταση για λιγότερο χαρτί σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει λιγότερα δώρα, απλώς ότι οι πολίτες πρέπει να αναλάβουν το ρόλο τους ώστε να παραμείνει η πόλη καθαρή.

«Δεν υπάρχει καμία πρόθεση από την πλευρά του συμβουλίου για μείωση των χριστουγεννιάτικων πακέτα», δήλωσε η ίδια στο Ansa απαντώντας σε επικριτικά σχόλια, τα οποία προέκυψαν μετά τη σύσταση στα social media. «Πρόκειται για ένα πρόβλημα που αφορά τις συσκευασίες και αφορά όχι μόνο τη Ρώμη, αλλά και ολόκληρη την Ευρώπη».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο νέος δήμαρχος της Ρώμης, Roberto Gualtieri, που εξελέγη τον Οκτώβριο, υποσχέθηκε τον καθαρισμό της πόλης μέχρι τα Χριστούγεννα «εάν όχι νωρίτερα».

moneyreview.gr με πληροφορίες από Guardian

Διαβάστε επίσης:

Τρόφιμα: Ποια προϊόντα πετάμε περισσότερο στα σκουπίδια – Σπατάλη 300.000 τόνων ετησίως

Οι Έλληνες πετούν πάνω από 1 εκατ.τόνους τροφίμων στα σκουπίδια ετησίως

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News